Αλλάζει όψη το αεροδρόμιο της Κω με τα βελτιωτικά έργα της Fraport

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 09:32

Η επισκευή των φθορών, η ενίσχυση του διαδρόμου απογείωσης και προσγείωσης, αλλά και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, θα είναι τα πρώτα έργα που θα γίνουν στο αεροδρόμιο της Κω για τη βελτίωσή του.

Σύμφωνα με τη Fraport Greece, για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες θα πρέπει να γίνει μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου, από τις 4 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου 2018. Τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών, ωστόσο, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται κανονικά με χρήση ελικοπτέρων.

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω περιλαμβάνουν επίσης:

- Νέο Τερματικό Σταθμό 23.106 τ.μ. - 201% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα

- Νέο πυροσβεστικό σταθμό

- Ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

- 75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28)

- 125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9)

Στην ανακοίνωσή της η Fraport επισημαίνει ότι οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπτυξης του αεροδρομίου έρχονται σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, η οποία σημαδεύτηκε από αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών που ανήλθαν σε 2,3 εκατ.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Alexander Zinell, ανέφερε ότι τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει.

«Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση.

Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο», συμπλήρωσε.