CNP: Ο Xavier Larnaudie-Eiffel μέλος της Ομάδας Ασφάλισης και Αντασφάλισης της EΙOPA

Δευτέρα, 06 Αυγούστου 2018 11:03

Από τις 4 Σεπτεμβρίου 2018, μετά από απόφαση της εποπτικής επιτροπής της EIOPA, ο Xavier Larnaudie-Eiffel, Αναπληρωτής Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Assurances και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS, θα γίνει μέλος της Ομάδας Ασφάλισης και Αντασφάλισης (Insurance and Reinsurance Stakeholder Group - IRSG) της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA).

Στο πλαίσιο αυτής της συμβουλευτικής ομάδας, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του κλάδου της ασφάλισης και αντασφάλισης, των καταναλωτών και των ερευνητών, ο Xavier Larnaudie-Eiffel θα συμμετέχει στον καταρτισμό κανονιστικών κανόνων, καθώς και κανόνων και προτύπων χρηματοοικονομικής εποπτείας όσον αφορά τον ασφαλιστικό τομέα.

Η EIOPA δημιουργήθηκε το 2010 ούτως ώστε να παρέχει σταθερότητα και αποτελεσματικότητα στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της ασφάλισης και της αντασφάλισης.

Xavier Larnaudie-Eiffel- cc Franck Juéry -light.jpg

Ο Xavier Larnaudie-Eiffel είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Πολιτικών Σπουδών του Μπορντό και της Εθνικής Σχολής Διοίκησης (1982).

Υπήρξε ανώτερος δημόσιος υπάλληλος μέχρι το 1986 και κατέστη μέλος του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας όπου κατείχε διάφορες θέσεις μέχρι το 1993 όπου ήταν υπεύθυνος ειδικότερα στα διεθνή και Ευρωπαϊκά νομισματικά θέματα.

Το 1993 διορίστηκε σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών σε θέματα που σχετίζονται με την Ευρώπη και τη διεθνή οικονομική ανάπτυξη.

Το 1994 διορίστηκε διευθυντής του ασφαλιστικού τμήματος του Υπουργείου Οικονομικών όπου η κύρια αρμοδιότητά του ήταν η ρύθμιση και η εποπτεία του ασφαλιστικού κλάδου.

Από το 1995 έως το 2000, ο Xavier Larnaudie-Eiffel ήταν Ανώτερος Προσωπικός Γραμματέας του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων.

Ως εκ τούτου, επί το πλείστον αφιέρωσε τον χρόνο του στην προετοιμασία για την εισαγωγή του Ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2000, έγινε Αντιπρόεδρος της Solving International, με ειδική ευθύνη για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τον τραπεζικό κλάδο στην Ευρώπη και τη Βραζιλία.

Είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CNP Assurances από το 2003 και Αναπληρωτής Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής από τις 10 Ιουλίου 2007.

Στην Κύπρο είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της CNP CYPRUS INSURANCE HOLDINGS.

Ο Xavier Larnaudie-Eiffel είναι πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών ασφαλιστικών εταιρειών (Βρυξέλλες) και της επιτροπής κλάδου ζωής της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Εταιρειών (French Federation of Insurance Companies – FFA).

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok