ΑΧΑ Ασφαλιστική: Επανέρχονται τα ερωτήματα

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 13:02

Στη δημοσιότητα επανέρχονται τα ερωτήματα σχετικά με τη διερεύνηση των καταγγελιών σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να έχουν γίνει αλλοιώσεις όρων σε ασφαλιστήρια συμβόλαια της ΑΧΑ ασφαλιστικής.

Το θέμα, με το οποίο έχει ασχοληθεί και παλαιότερα η Οικονομική Ασφαλιστική, ενώ υπήρξε και εκτενές δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας,αλλά και πολλές αναφορές από τον κλαδικό Τύπο, επαναφέρεται με το ερώτημα κατά πόσο έχουν προχωρήσει οι έλεγχοι από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Το θέμα είχε φθάσει και στη Βουλή από Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Β΄ Αθηνών, Ηλίας Παναγιώταρος, τον περασμένο Ιούνιο, και σύμφωνα με την απάντηση που έλαβε, έχουν γίνει μηνύσεις και έχει επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η απάντηση που έλαβε και η οποία βρίσκεται αναρτημένη στο σάιτ της Βουλής, ήρθε τον Αύγουστο και υπογράφεται από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή. Όπως σημειώνεται, «σύμφωνα με έγγραφη ενημέρωση που είχαμε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προέκυψε ότι έχουν σχηματισθεί οι κάτωθι ποινικές δικογραφίες: α) Κατόπιν της από 07-03-2018 μηνύσεως της…., σχηματίσθηκε η με ΑΒΜ Γ2018/513 ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και στις 22-05-2018 διαβιβάστηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. β) Κατόπιν της από 04-04-2018 μηνύσεως του…, σχηματίσθηκε η με ABM A18/579 ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και στις 19-06-2018 διαβιβάστηκε στον Πταισματοδίκη Αθηνών, για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης».

Απάντηση υπήρξε και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, σύμφωνα με την οποία, όμως, δεν έχει υποβληθεί σχετική καταγγελία στην Υπηρεσία.

«Σε κάθε περίπτωση παρόμοιες καταγγελίες κατόπιν της υποβολής των απόψεων της ασφαλιστικής εταιρείας θα διαβιβάζονταν για περαιτέρω διερεύνηση στην αρμόδια Εισαγγελία, καθώς και στη Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να λάβει γνώση στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», σημειώνουν.

Να επαναλάβουμε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει ευθύνες, ενώ η ασφαλιστική εταιρεία διαψεύδει τις καταγγελίες ως ανυπόστατες.

Σύμφωνα με την Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής, υπάρχουν καταγγελίες «αναφορικά με τα αντίγραφα ασφαλιστηρίων συμβολαίων, τα οποία φέρεται πως είναι διαφορετικά, από εκείνα που αρχικά είχαν συμφωνηθεί και υπογραφεί μεταξύ των 2 μερών. Μάλιστα, σε πολλά σημεία των αντιγράφων που έλαβαν οι πελάτες, διαπίστωσαν πολλές και ουσιώδεις μεταβολές σε συγκεκριμένες καλύψεις, ενώ αρκετοί παρατήρησαν ότι ορισμένοι όροι είχαν αντικατασταθεί από υποδεέστερους, χωρίς πρώτα να ενημερωθούν και, κατά συνέπεια, συμφωνήσουν οι πελάτες».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok