Εθνική Ασφαλιστική: Προς ναυάγιο οδεύει το deal μετά τον «εμφύλιο» στην Exin

Τετάρτη, 07 Φεβρουαρίου 2018 11:25

Πολύ κοντά στο να ναυαγήσει βρίσκεται η αρχική συμφωνία για αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από το Exin Group, έπειτα από την τελευταία εξέλιξη που προκάλεσε εμφύλιο στην ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία.

Κι αυτό, διότι ένας από τους βασικούς χρηματοδότες του όλου εγχειρήματος, η οικογένεια Κάλαμος, προχώρησε σε κατάθεση αγωγής κατά της Exin σε Δικαστήριο της Κομητείας Κουκ, στο Ιλινόις των ΗΠΑ, διεκδικώντας το ποσό των 41 εκατ. δολαρίων πλην τόκων, για δάνειο που βρίσκεται σε υπερημερία από το τέλος του 2017.

Όπως προκύπτει από τους ισχυρισμούς της Calamos Family Partners (CFP), η Exin απέτυχε να δώσει επαρκή στοιχεία για τον τρόπο χρήσης του δανείου.

«Η Calamos Family Partners, Inc. («CFP»), το ιδιωτικό οικογενειακό γραφείο του John P. Calamos, Sr., ανακοίνωσε ότι οι κ.κ. Calamos και John S. Koudounis κατέθεσαν σήμερα δικαστική αγωγή στην Κομητεία Cook του Illinois κατά της EXIN Financial Services Holdings BV, την ολλανδική εταιρεία χαρτοφυλακίου του ομίλου EXIN («EXIN»), ζητώντας την άμεση εξόφληση κεφαλαίου άνω των 41 εκατομμυρίων δολαρίων, συν των τόκων που τους οφείλει η EXIN βάσει σειράς δανειακών συμβάσεων, το σύνολο των οποίων τελικά έγινε οφειλόμενο και καταβλητέο από την EXIN σύμφωνα με τους όρους αυτών των συμφωνιών στις 31 Δεκεμβρίου 2017 και είναι τώρα σε αθέτηση.

Η σημερινή νομική δράση υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι η EXIN έχει επανειλημμένα αποτύχει να παράσχει τις απαιτούμενες οικονομικές καταστάσεις και άλλες οικονομικές, λογιστικές και κανονιστικές πληροφορίες και αρχεία, όπως απαιτείται από τις ισχύουσες δανειακές συμβάσεις. Επιπλέον, η αγωγή επιδιώκει την πλήρη καταγραφή του πότε και πώς η EXIN χρησιμοποίησε τα δανειακά κεφάλαια.

Επιπρόσθετα, παραδίδεται στην EXIN μια επίσημη επιστολή παύσης και παράλειψης, η οποία ζητεί από την EXIN να αποσύρει από την ιστοσελίδα της EXIN και από όλες τις άλλες δημόσιες ανακοινώσεις οποιαδήποτε αναφορά στον κ. Calamos, τον κ. Koudounis ή σε οποιεσδήποτε σχετικές οντότητες και να παύσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε από τα ονόματα ή να αναφέρεται σε οποιοδήποτε από αυτά σε σχέση με οποιεσδήποτε ενέργειες ή δραστηριότητες της EXIN.

Εκπρόσωπος της Calamos Family Partners δήλωσε ότι «ενώ δεν σχολιάζουμε συνήθως τις ιδιωτικές επενδύσεις, έχει γίνει φανερό στον κ. Calamos και στον κ. Koudounis ότι τα δικαιώματά τους ως πιστωτών δεν γίνονται σεβαστά και, ως εκ τούτου, αναγκάζονται να κάνουν αυτό το βήμα για την επιβολή αυτών των δικαιωμάτων».

Η κατάθεση αγωγής δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περαιτέρω συνεργασία της Exin με τη CFP, κάτι που συνεπάγεται και μεγάλη πιθανότητα να μην υλοποιηθεί τελικά η συμφωνία για αγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής που με τη σειρά της θα συνεχίσει να βρίσκεται στον αέρα.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok