ALLIANZ: Νέα προνόμια ασφάλισης my health

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 15:15

Στο πλαίσιο της ανανέωσης των προϊoντικών λύσεων της ALLIANZ και με σκοπό την ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της, η εταιρεία προχωρησε στην προσθήκη δύο νέων δυνατοτήτων στα προγράμματα My Health οι οποίες προσφέρουν περισσότερη ευελιξία σε νέους και υφιστάμενους πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα, από 02/04/2018 προσφέρεται: Δυνατότητα μελλοντικής μείωσης του ποσού απαλλαγής, χωρίς επανεκτίμηση της κατάστασης της υγείας του πελάτη. Με την προσθήκη ειδικού επασφαλίστρου παρέχεται η δυνατότητα στον πελάτη που σήμερα επιλέγει κάποια απαλλαγή στο πρόγραμμά του, να βελτιώσει την ασφάλισή του μειώνοντας το ποσό της απαλλαγής, χωρίς να απαιτείται η επανεκτίμηση της υγείας του. Η επιλογή αυτή θα μπορεί να εφαρμοστεί και για τους υφιστάμενους πελάτες που διαθέτουν πρόγραμμα My Health μετά από την κατάλληλη εκτίμηση κινδύνου.

Η επιλογή αυτή προσφέρεται με τις εξής προϋποθέσεις:

- Ο πελάτης από την έναρξη της ασφάλισης καταβάλλει επασφάλιστρο 5% για τη μείωση κατά ένα επίπεδο απαλλαγής ή 9% για τη μείωση κατά δύο επίπεδα.
- Η μείωση της απαλλαγής μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά την παρέλευση τουλάχιστον τριών ετών από την έναρξη ισχύος της ασφάλισης ή της επαναφοράς του συμβολαίου σε ισχύ ή της προσθήκης της δυνατότητας αυτής, με κατάλληλο αίτημα του πελάτη.
- Η ενεργοποίηση μπορεί να υλοποιηθεί μέχρι την ασφαλιστική ηλικία των 65 ετών του ασφαλισμένου. Άρα, ανώτατη ηλικία που μπορεί να προσφερθεί τη δυνατότητα αυτή είναι το 62ο έτος.
- Ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο στην ετήσια επέτειο του συμβολαίου.
- Έχει εφαρμογή για μία μόνο φορά και η χρέωση του επασφαλίστρου διακόπτεται μετά την επέτειο εκείνη.
Σημειώνεται ότι η δυνατότητα και η είσπραξη επασφαλίστρου αφορά σε όλους τους ασφαλισμένους ενός συμβολαίου (κυρίως ασφαλισμένους και εξαρτώμενα μέλη).
- Δυνατότητα άρσης αναμονών υποψήφιου πελάτη, ήδη ασφαλισμένου με νοσοκομειακό πρόγραμμα.

- Παρέχεται η δυνατότητα σε πελάτες που διαθέτουν πρόγραμμα υγείας, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον ένα έτος, να ωφελούνται από την άρση των αναμονών 30 ημερών (ορισμός ασθένειας), 3 μηνών & 6 μηνών, όπως αυτές περιγράφονται στον Οδηγό Ασφάλισης Υγείας My Health.

Προϋποθέσεις εφαρμογής άρσης αναμονών:

- Με την υποβολή της Πρότασης Ασφάλισης, ο υποψήφιος πελάτης μας ενημερώνει για προηγούμενη ασφάλιση της υγείας του (εταιρεία, τύπος & ύψος παροχών νοσοκομειακού, τυχόν ειδικοί όροι-εξαιρέσεις, διάρκεια ασφάλισης).
- Η Πρόταση Ασφάλισης υποβάλλεται πλήρως συμπληρωμένη & κατάλληλα υπογεγραμμένη, ενώ παράλληλα διενεργείται προασφαλιστικός έλεγχος υγείας, όπου αυτός απαιτείται. Δηλαδή, η εκτίμηση του κινδύνου πραγματοποιείται κανονικά.
- Η περίοδος ασφάλισης του πελάτη στο προηγούμενο συμβόλαιο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους και να μην υπάρχει κενό διάστημα ασφάλισης.
- Στον πελάτη προτείνεται πρόγραμμα ασφάλισης My Health, ανάλογων παροχών του προηγούμενου νοσοκομειακού του προγράμματος.
- Η άρση των αναμονών δεν αναιρεί κανέναν από τους υπόλοιπους όρους του προγράμματος, όπως περί δηλώσεων υγείας, προϋπαρχουσών κ.ο.κ.
- Η άρση δεν ισχύει μετά από ακύρωση συμβολαίου και επαναφοράς του σε ισχύ.
- Η άρση αφορά μόνο σε δαπάνες δευτεροβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok