ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ: Μακεδονική απόβαση στην Αθήνα

Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 12:15

Νέα δεδομένα στο λιανεμπόριο των σούπερ μάρκετ φέρνει η επιχειρηματική επέλαση της βορειοελλαδίτικης αλυσίδας Μασούτη στην Αττική. Το βασικότερο ήταν η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της εξαγοράς της Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε. από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., κάτι που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Ολομέλειά της ενέκρινε ομόφωνα με την υπ’ αριθμ. 665/2018 απόφασή της την εξαγορά και την απόκτηση του πλήρους ελέγχου από την Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. της Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε. που βρίσκεται στο νομό Αττικής και την Άνδρο, με 56 εταιρικά καταστήματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιηθεί στα 42 χρόνια αναπτυξιακής της πορείας.

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της, Γιάννη Μασούτη, είχε εκφράσει την επιθυμία για επέκταση του δικτύου Μασούτης στην Αττική υπό συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες είναι προφανές ότι βρέθηκαν και ευνόησαν μια επιτυχημένη εξαγορά.

Η εταιρεία θεωρείται market leader του κλάδου στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς διαθέτει δίκτυο καταστημάτων με 273 καταστήματα, 251 καταστήματα λιανικής και 22 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry. Αναπτύσσεται γεωγραφικά σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ήπειρο, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία, Εύβοια και τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και Θάσο. Τώρα με την εξαγορά αναπτύσσεται και στην Αττική και την Άνδρο, το δίκτυο καταστημάτων της αυξήθηκε εντυπωσιακά και διαθέτει 329 εταιρικά καταστήματα. Αποτελεί πλέον μία από τις πολύ σημαντικές δυνάμεις του κλάδου.

Έτσι, οι 1.050 εργαζόμενοι της Προμηθευτικής Τροφίμων Α.Ε. γίνονται μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας περίπου 8.500 εργαζομένων, ενώ το δίκτυο της μέχρι πρότινος Βορειοελλαδικής αλυσίδας, φτάνει πλέον τα 330 καταστήματα πανελλαδικά. Η διοίκηση της εταιρείας καλωσόρισε τους εργαζόμενους και τους διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει για την ομαλή μετάβασή τους στην αλλαγή εργοδοσίας, διασφαλίζοντας όλα τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Ήδη οι παρατηρητικοί περαστικοί πρόσεξαν ότι οι πρώτες πέντε επιγραφές Μασούτης αντικατέστησαν ισάριθμες της Προμηθευτικής σε διάφορα σημεία της Αθήνας, ενώ στόχος της διοίκησης είναι να επιταχυνθεί το πρόγραμμα ώστε να ολοκληρωθεί η αλλαγή σε όλα τα καταστήματα του αθηναϊκού δικτύου.

Εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμο και το κατάστημα στην οδό Αχιλλέως στο Παλαιό Φάληρο που απέκτησε από τη Σκλαβενίτης, ενώ στην κατοχή της εταιρείας πέρασε και το κεντρικό κατάστημα της πρώην Μαρινόπουλος στο Γαλάτσι. Μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή του δικτύου, η διοίκηση της εταιρείας θα κάνει εκτεταμένη διαφημιστική προβολή στην πρωτεύουσα σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η οικογένεια και η εταιρεία του ιδρυτή της Διαμαντή Μασούτη, είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Στη διάρκεια των 42 χρόνων λειτουργίας της έχει κερδίσει εκτός από την εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού και πλήθος βραβείων. Ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο «Best Workplaces in Europe» που κέρδισε στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων (Best Large Workplaces in Europe).

Στη φετινή Ευρωπαϊκή έρευνα συμμετείχαν 2.821 εταιρείες από 19 χώρες και από 15 διαφορετικούς κλάδους που απασχολούν στο σύνολό τους 1.651.065 εργαζόμενους και διακρίθηκαν συνολικά 125 εταιρείες μεταξύ των οποίων και η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. Η διάκριση αυτή έρχεται αμέσως μετά τη βράβευση της εταιρείας στην 3η θέση, ανάμεσα στις 10 πρώτες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. βραβεύεται στα Best Workplaces για 6η συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη και για 7η στην Ελλάδα.

Πώς ξεκίνησε

Tο 1976, ο ιδρυτής της εταιρείας Διαμαντής Μασούτης εγκαινίασε το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Σήμερα, η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σημαντική θέση στο χώρο του λιανικού εμπορίου, ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες αλυσίδες. Ο κύκλος εργασιών της Μασούτης το 2016 ξεπέρασε το φράγμα των 800 εκατ. ευρώ, ενώ η εξαγορά της Προμηθευτικής προσθέτει άμεσα έναν κύκλο εργασιών της τάξης των 100 εκατ. ευρώ.

Στις υπερσύγχρονες εγκαταταστάσεις προστέθηκαν, μετά την εξαγορά, και οι εγκαταστάσεις του Διαμετακομιστικού Κέντρου σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.500 τ.μ., στο Μαρκόπουλο Αττικής. Στα κτίρια, εκτάσεως περίπου 8.000 τ.μ., στεγάζονται σήμερα όλες οι διοικητικές υπηρεσίες. Το Κέντρο Διανομής περιλαμβάνει αποθήκες 5.500 τ.μ. με ψυγεία 700 τ.μ. εσωτερικά, ενώ υπάρχει ακόμα και ένα διώροφο κτίριο 3.000 τ.μ. με τα γραφεία της εταιρείας, το ισόγειο του οποίου είναι χώρος picking.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από το 2005 η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. αναπτύσσει το δίκτυο καταστημάτων franchise express market και ειδικής συνεργασίας. Τα express market είναι παντοπωλεία που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων και καλύπτουν τις ανάγκες κάθε καταναλωτή. Στο δίκτυο καταστημάτων franchise όλα τα συνεργαζόμενα καταστήματα αποκτούν μία ενιαία ταυτότητα, με κοινό αναγνωρίσιμο σήμα και όνομα express market. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα ειδικής συνεργασίας στην οποία οι συνεργάτες μέσω τριγωνικών πωλήσεων μπορούν και προμηθεύονται τα προϊόντα που διακινούν στα καταστήματά τους είτε από τη Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., είτε απευθείας από τη βιομηχανία, πετυχαίνοντας ειδικές εκπτώσεις. 

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok