ΟΠΑΠ: Έργα ανακαίνισης στα Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού»

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 10:05

Ο ΟΠΑΠ παρέδωσε την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018, δύο σημαντικά έργα στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία». Αυτά αφορούν συγκεκριμένα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου και εντάσσονται στο πλαίσιο της ανακαίνισης των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού».

Τα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία» περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση του χειρουργικού συγκροτήματος και όλων των χώρων της μονάδας, τη δημιουργία ενός θαλάμου ανάνηψης δυναμικότητας τριών κλινών, καθώς και πέντε θαλάμων νοσηλείας συνολικής δυναμικότητας 21 κλινών. Όσον αφορά στην Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου, πραγματοποιήθηκε πλήρης ανακατασκευή, ώστε η μονάδα να διαθέτει τους κατάλληλους χώρους για την ορθή λειτουργία της. Επίσης, όλοι οι χώροι της μονάδας εφοδιάστηκαν με τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό.

Τα νέα έργα στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας και την Κεντρική Αποστείρωση του νοσοκομείου περιλαμβάνουν τον πλήρη εκσυγχρονισμό των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και των συστημάτων κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού, καθώς και τον εφοδιασμό με τον απαραίτητο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Πραγματοποιήθηκαν, επίσης, εκτενείς χρωματικές και διακοσμητικές παρεμβάσεις, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τους μικρούς ασθενείς.

Ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, ξεκίνησε το έργο ανακαίνισης στα δύο νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» τον Απρίλιο του 2014. Συνολικά έχουν παραδοθεί 22 έργα ανακαίνισης -μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών- που καλύπτουν το 50% και των δύο παιδιατρικών νοσοκομείων.

Την τελετή εγκαινίων τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική του προσφορά στην Ελληνική κοινωνία και κυρίως στα παιδιά.

Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την εκ μέρους της Πολιτείας αναγνώριση τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του Κοινωνικού Κράτους: Αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά. Το πόσο η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον Τόπο, έχει στοιχίσει στο Κοινωνικό Κράτος το γνωρίζουμε.

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς. Ας μην ξεχνάμε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα δύο Νοσοκομεία, το «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού», ότι αυτή η δραστηριότητα για την προστασία του παιδιού και στα θέματα της υγείας του είναι συνταγματική επιταγή. Ρητά το Σύνταγμα επιβάλλει αυτή την υποχρέωση στο Κράτος. Δυστυχώς, όπως είπα, λόγω της κρίσης, το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο. Και ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό.

Αυτό θέλω να σηματοδοτήσω. Να παρακαλέσω τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ, πέρα από τις ευχαριστίες, να συνεχίσουν αυτή τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στα παιδιά. Και μακάρι, σας το λέω και το αισθάνομαι έτσι, μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές. Υπάρχουν βεβαίως. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok