Και η VW εκτός της διεθνούς έκθεσης Παρισιού

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 14:42

Την απουσία της από την επικείμενη έκθεση του Παρισιού ανακοίνωσε η VW, προσθέτοντας το όνομά της στη λίστα αυτοκινητοβιομηχανιών που επέλεξαν να μην εμφανιστούν με νέα μοντέλα στη γαλλική μπιενάλε.

Σε ό,τι αφορά τους λόγους της απόφασης, η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αναθεώρησης των συμμετοχών της σε διεθνείς εκθέσεις ανά τον κόσμο.

Στο ίδιο πλαίσιο, εξάλλου, η Audi επίσης επέλεξε να μειώσει τον αριθμό των αυτοκινήτων που παρουσίασε στην έκθεση της Φραγκφούρτης το 2017, ενώ, όπως έχει επίσης ανακοινωθεί, η premium φίρμα του γερμανικού ομίλου θα απουσιάζει και από την έκθεση του Detroit το 2019, η οποία μετρά ήδη πολλές ηχηρές απουσίες από την αυτοκινητοβιομηχανία, μεταξύ των οποίων και η Mercedes-Benz.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί, ότι οι απουσίες από τις παραδοσιακές διεθνείς εκθέσεις δεν είναι ασυνήθιστες, καθώς ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες προτιμούν να «επενδύσουν» στις «ανερχόμενες» διοργανώσεις τεχνολογίας, όπως το CES του Las Vegas, οι οποίες προσελκύουν περισσότερο το κοινό.

Ενδεικτικό είναι ότι εκτός από τη VW, από την προσεχή έκθεση του Παρισιού θα απουσιάζουν επίσης οι Ford, Infiniti, Mazda, Nissan, Mitsubishi, Opel, Subaru και η Volvo, η οποία έχει επιλέξει να εμφανίζεται σε μία εκθεσιακή διοργάνωση ανά ήπειρο, ενώ αμφίβολη στο Παρίσι είναι και η παρουσία του ομίλου Fiat-Chrysler, ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Παρ' όλα αυτά, η VW σημειώνει ότι θα δώσει «το παρών» στη γαλλική πρωτεύουσα με «ποικίλες δραστηριότητες επικοινωνίας».