Πρώτη παρουσίαση του ανανεωμένου Mini στην Ελλάδα

Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 11:10

Αλλαγές και αναβαθμίσεις με περισσότερα σύγχρονα στοιχεία περιλαμβάνει το πρόγραμμα ανανέωσης του Mini, του θρυλικού αυτοκινήτου, που βρίσκεται στην αγορά για περισσότερο από πέντε δεκαετίες.

Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της πανελλήνιας παρουσίασής του στην Αθήνα, το βρετανικό αυτοκίνητο με τη χαρακτηριστική σχεδίαση πλέον διαθέτει προβολείς LED με λειτουργία Matrix για τη μεγάλη σκάλα, πίσω φώτα LED σε σχέδιο Union Jack, νέο λογότυπο, νέες εξωτερικές αποχρώσεις, εξωτερικό Piano Black, νέες ζάντες αλουμινίου, πλούσια γκάμα δερμάτινων ταπετσαριών, φινιρισμάτων εσωτερικού και Colour Lines.

Επίσης, διαθέτει σύστημα εξατομίκευσης Yours Customised, πιο εξελιγμένους κινητήρες με βελτιωμένη απόδοση και αυξημένη ισχύ και ροπή για τις εκδόσεις One και One First, 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με διπλό συμπλέκτη, 8-τάχυτο Steptronic, τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, ηχοσύστημα με έγχρωμη οθόνη αφής 6,5-ιντσών, USB και διεπαφή Bluetooth, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου, Connected και Connected XL με νέες λειτουργίες. Η γκάμα των αμαξωμάτων περιλαμβάνει το 3θυρο, το 5θυρο και το Cabrio.

Οι αναθεωρημένοι κινητήρες επιτυγχάνουν μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 έως και 5%. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις έγιναν στη τεχνολογία Twin Power Turbo, στα ηλεκτρονικά του κινητήρα, στην παροχή λαδιού, στην εισαγωγή αέρα, στο σύστημα ψύξης και στα συστήματα εξαγωγής.

Επίσης, μειώθηκε το βάρος των μονάδων κίνησης. Τα καλύμματα των κινητήρων κατασκευάζονται από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP), με αποτέλεσμα να είναι ελαφρύτερα. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ανακυκλωμένο ανθρακόνημα που παράγεται κατά την κατασκευή των αυτοκινήτων BMW i. Οι 3κύλινδροι βενζινοκινητήρες του One First και του One έχουν χωρητικότητα 1.500 κ. εκ.

Ο τιμοκατάλογος ξεκινά από τα 19.740 ευρώ (3θυρο One 1.5 102 ίππων).