Συμφωνία της Red Bull με τη Honda

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 15:21

Η Red Bull πήρε την απόφασή της και γνωστοποίησε πως θα συνεργαστεί με τη Honda για τις σεζόν 2019 και 2020. Ως εκ τούτου, ο Ιάπωνας κατασκευαστής θα προμηθεύει με κινητήρες την αυστριακή εταιρεία στη Formula 1 για τα δύο επόμενα χρόνια, με τον διευθυντή της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, να σημειώνει: «Ύστερα από αρκετές εβδομάδες επίσημων συζητήσεων, η αυστριακή ομάδα και η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το 2019 και το 2020, καθώς από το 2021 αλλάζουν οι κανονισμοί για τις μονάδες ισχύος».

«Εντυπωσιαστήκαμε από τη δέσμευση της Honda στη Φόρμουλα Ένα, από τα γρήγορα βήματα που έχουν κάνει τελευταία με την "αδελφή" ομάδα μας Scuderia Toro Rosso και από την εμβέλεια της φιλοδοξίας τους, η οποία ταιριάζει με τη δική μας», δήλωσε ο Χόρνερ και συμπλήρωσε: «Αυτή η πολυετής συμφωνία με τη Honda σηματοδοτεί την έναρξη μιας συναρπαστικής νέας φάσης στις προσπάθειες της Aston Martin Red Bull Racing να αγωνιστεί όχι απλά για νίκες σε γκραν πρι, αλλά γι' αυτό που είναι πάντα ο στόχος μας, οι τίτλοι των πρωταθλητών».

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική εταιρεία θα παρέχει μονάδες ισχύος σε περισσότερες από μια ομάδες μετά το 2015, όταν η Honda επέστρεψε στη Φόρμουλα Ένα για λογαριασμό της McLaren. Βάσει της σχετικής συμφωνίας, η Red Bull και η Toro Rosso, η οποία πανηγύρισε με τον Πιέρ Γκασλί την τέταρτη θέση στο φετινό γκραν πρι του Μπαχρέιν, θα χρησιμοποιούν μονάδες ισχύος με τις ίδιες προδιαγραφές.

«Το να έχουμε δύο ομάδες σημαίνει ότι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε δύο φορές περισσότερα δεδομένα σε σχέση με το παρελθόν», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Honda Motor Co. Ltd, Τακαχίρο Χατσίγκο, και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε ότι το να δουλέψουμε μαζί τόσο με την Toro Rosso όσο και με τη Red Bull Racing θα μας επιτρέψει να φτάσουμε πιο κοντά στο στόχο μας για νίκες σε αγώνες και πρωταθλήματα, χτίζοντας δύο δυνατές συνεργασίες».

Η απόφαση της Red Bull να συνεργαστεί με τη Honda βάζει τέλος σε μια σχέση 12 ετών με τη Renault, η οποία έχει αποφέρει 57 νίκες, τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών (το διάστημα 2010-13 με τον Σεμπάστιαν Φέτελ) και ισάριθμους τίτλους κατασκευαστών (2010-13). Οι άνθρωποι της αυστριακής ομάδας είχαν απογοητευτεί από τη συνεχή αποτυχία της Renault να τους παρέχει κινητήρες, με τους οποίους θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τη Mercedes και τη Ferrari. Έτσι, από το 2016 η Red Bull είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Renault με την επωνυμία TAG Heuer.

Παράλληλα, η Red Bull θα είναι η βασική προτεραιότητα της Honda, την ώρα που ήταν απλά ένας πελάτης για τη Renault. Στο μεταξύ, η Honda αναζητούσε μια δεύτερη ομάδα, στην... απεγνωσμένη προσπάθειά της να πετύχει στη Φόρμουλα Ένα, ύστερα από την καταστροφική συνεργασία της με τη McLaren, και στοχεύει στο να κλείσει την «ψαλίδα» με τη Mercedes και τη Ferrari, έχοντας να δουλέψει με δύο ομάδες που βρίσκονται κάτω από την ίδια «ομπρέλα» (της Red Bull).

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok