18 - 24 Μαρτίου 2018: 11η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 13:59

Την Κυριακή, 18 Μαρτίου, ξεκινά η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, η οποία διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλεια (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», και πλήθος άλλων φορέων και οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού, καθώς και θεσμικού χαρακτήρα, σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας, που έχει καθιερωθεί όλα αυτά τα χρόνια ως θεσμός, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους πολίτες πάσης ηλικίας, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση της σύγχρονης μάστιγας της εποχής μας, των τροχαίων δυστυχημάτων.

«Βάλε Ζώνη… Υπάρχει λόγος»

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης εντάσσεται και η νέα καμπάνια του Ι.Ο.ΑΣ. "…There is a reason, Always belt-up" («Βάλε ζώνη…Υπάρχει λόγος»), που θα ξεκινήσει να προβάλλεται Πανελλαδικά από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας με σύμφωνη απόφαση του ΕΣΡ, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα του Ινστιτούτου και συνεργατών και αφορά στη χρήση της ζώνης ασφαλείας. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου 2018, θα πραγματοποιηθούν δράσεις για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Επισκεφθείτε εδώ το site του Ι.Ο.ΑΣ. για να δείτε αναλυτικά το σύνολο των δράσεων.