Mercedes-Benz Ελλάς: Νέο Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης #love2give

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 21:02

Τα τελευταία χρόνια η Mercedes-Benz Ελλάς φύτεψε το σπόρο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και άρχισε να καλλιεργεί την κουλτούρα της προσφοράς, κάνοντας τον εθελοντισμό και την αξία της ανιδιοτέλειας κομμάτι της καθημερινότητας όλων των εργαζομένων της.

Σε αυτό το ήδη εύφορο έδαφος και σε συνεργασία με τον οργανισμό ethelon, η Mercedes-Benz Ελλάς εγκαινίασε το νέο της Πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης #love2give.

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας εταιρικής κοινότητας εθελοντών, στους οποίους θα κοινοποιούνται τακτικές δράσεις, βασισμένες σε 3 από τους πυλώνες Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Mercedes-Benz Ελλάς –τους εργαζόμενους της εταιρείας, την κοινωνία και το περιβάλλον– και στους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Books

«Οι μέχρι τώρα προσπάθειές μας έχουν αποδώσει. Έχουμε κάνει αρκετά για τους ανθρώπους γύρω μας και είμαστε όλοι πολύ περήφανοι γι’ αυτό. Με το πρόγραμμα #love2give θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε, συντονισμένα και στοχευμένα, σε ακόμη περισσότερους φορείς και κοινωνικές ομάδες που έχουν πραγματικά ανάγκη, οργανώνοντας δράσεις και συμμετέχοντας σε ενέργειες με σκοπό να χαρίσουμε περισσότερα χαμόγελα», δήλωσε η κυρία Νικολέττα Καβαθούλη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε.

Ήδη το μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες 2 δράσεις της ομάδας #love2give. Στις 20 Απριλίου, 30 εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν στο 3ο Plane Pull για την υποστήριξη του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», καταφέρνοντας να τραβήξουν για 10 μέτρα ένα αεροπλάνο Boeing 757 στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Επιπλέον, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι εργαζόμενοι της Mercedes-Benz Ελλάς συνέλεξαν συνολικά 698 βιβλία, στηρίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας 3 βιβλιοθηκών σε αντίστοιχους Οργανισμούς που στεγάζουν παιδιά, εφήβους και συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο της συλλογής 190 βιβλίων που είχε τεθεί αρχικά.

Οι δράσεις της ομάδας θα συνεχιστούν και το Μάϊο με ενέργειες κοινωνικού και οικολογικού χαρακτήρα, που θα εμπλέξουν ενεργά όλους τους εθελοντές της Mercedes-Benz Ελλάς.

Λέγεται, ότι μέσα από τον εθελοντισμό έχεις την ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή τουλάχιστον ενός ατόμου: του εαυτού σου. Είναι ευχή όλων η πορεία που έχει χαράξει η Mercedes-Benz Ελλάς με την αθρόα συμμετοχή των εργαζομένων της σε δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε η καθημερινότητα όσων βρίσκονται σε ανάγκη να γίνει πιο υποφερτή.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok