ΗΠΑ: Αποζημώσεις-μαμούθ από το μακελειό στο Λ. Βέγκας

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 15:33

Πάνω από 1δισ. δολάρια εκτιμώνται οι αποζημιώσεις για το μακελειό στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς διεθνών ασφαλιστικών κύκλων.

Το συμβάν αυτό έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση για τις ασφαλιστικές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, έπειτα από τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την χώρα (τυφώνες και πυρκαγιές).

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του περασμενου Οκτωβρίου ένας ένοπλος είχε ανοίξει πυρ εναντίον του κοινού που παρακολουθούσε συναυλία από το δωμάτιο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, με αποτέλεσμα 60 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 500 να τραυματιστούν σοβαρά από τα πυρά του.

Τα θύματα έχουν στραφεί δικαστικά εναντίον τόσο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όσο και του διοργανωτή της συναυλίας, κατηγορώντας τους για ανεπαρκή μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη Swiss Re, το συγκεκριμένο συμβάν αναμένεται να εκτινάξει τα κόστη για καταστροφές με ανθρώπινη υπαιτιότητα, ύστερα απο αντίστοιχες απώλειες της τάξης των 7,8 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν το 2016.