«Πόλεμος» μεταξύ Aegon και PensionBee

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018 11:15

Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην Aegon και την PensionBee για τη μεταφορά πελατών και συντάξεων από τη μία στην άλλη, που φτάνει μέχρι την ανταλλαγή έντονων σε ύφος επιστολών ανάμεσα στους διευθυντές των δύο εταιρειών.

Η PensionBee κατηγορεί την Aegon ότι εμποδίζει σκοπίμως τη μετακίνηση πελατών προς την ίδια και ότι από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα μπλοκάρει κάθε πελάτη της που επιθυμεί να αποχωρήσει και να ενταχθεί σε πρόγραμμα της PensionBee με διάφορους τρόπους.

Η Romi Savova, διευθύντρια της PensionBee, απέστειλε μάλιστα επιστολή στον ομόλογό της στην Aegon, Adrian Grace, τονίζοντάς του, μεταξύ άλλων, ότι «από τις 8 του περασμένου Ιουνίου, πελάτες που επιθυμούν να μεταφερθούν από την Aegon στην PensionBee αντιμετώπισαν διαφόρων ειδών εμπόδια στην αλλαγή. Το διάστημα είναι πολύ μεγάλο δεδομένου ότι για να γίνει η μεταφορά ενός πελάτη από τη μία εταιρεία στην άλλη απαιτούνται περίπου 54 ημέρες. Περίπου 600 άτομα περιμένουν να μεταφερθούν, αλλά δεν βλέπουν καμία εξέλιξη. Όλα αυτά είναι αινιγματικά. Επέλεξα να σας στείλω ανοικτή επιστολή, γιατί πιστεύω ότι η Aegon δεν έχει διάθεση συνεργασίας μαζί μας. Επισημαίνω ότι ο πρόεδρός μας, κ. Mark Wood, επανειλημμένα προσφέρθηκε να σας συναντήσει στο Εδιμβούργο για να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα. Όχι μόνο δεν βρήκε ανταπόκριση, αλλά σε μια περίπτωση, μια προγραμματισμένη συνάντηση, ακυρώθηκε από την πλευρά σας χωρίς προειδοποίηση».

Η απάντηση ήρθε μέσω επιστολής του επικεφαλής του τμήματος Κινδύνων της Aegon, Jim Ewing:

«Υπάρχουν πολλά σημεία στην επιστολή σας που θα αμφισβητούσαμε. Αλλά δεν έχουν καμία σχέση με την προσέγγισή μας στις μεταφορές συντάξεων. Διατηρούμε το δικαίωμα να αναλάβουμε δράση αν προβείτε σε ανακριβείς δηλώσεις εις βάρος της Aegon», ήταν η λιτή απάντηση που δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές.