Έρευνα στη Βρετανία για φυλετικές διακρίσεις στην ασφάλιση

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 12:41

Τις ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία θα ερευνήσουν οι αρχές της χώρας μετά τις αποκαλύψεις ότι κάποιες εξ αυτών χρεώνουν πελάτες παραπάνω με βάση τα φυλετικά χαρακτηριστικά τους.

Τα προγράμματα με τους περίπλοκους αλγόριθμους που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές για να αναλύσουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων πριν προχωρήσουν σε χρεώσεις των πελατών τους, ενδέχεται να είναι... «πειραγμένα».

Σε πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησαν η εφημερίδα Sun και το You and Yours του BBC Radio, διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες με το όνομα Mohammad χρεώνονται πολύ περισσότερο από αυτούς με παραδοσιακά αγγλικά ονόματα, ακριβώς επειδή θεωρούνται υψηλότερου ρίσκου πελάτες.

Με απλούστερα λόγια, εκφράζεται ανησυχία ότι κάποια από τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών διαχωρίζουν τους ανθρώπους με συγκεκριμένα ονόματα ως πελάτες υψηλότερου κινδύνου.

Οι εταιρείες στο σύνολό τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ωστόσο η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα και σύντομα θα είναι σε θέση, σύμφωνα με τηn Daily Mail, να κοινοποιήσει το αποτέλεσμά της.