Ποινή φυλάκισης σε φοιτήτρια για απάτη εις βάρος ασφαλιστικής

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018 14:57

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και 150 ώρες κοινωφελούς εργασίας επέβαλε βρετανικό Δικαστήριο σε 27χρονη φοιτήτρια η οποία επιχείρησε να αποσπάσει με απάτη από ασφαλιστική εταιρεία το ποσό των 14.000 λιρών.

Το 2013, η 23χρονη τότε Άλισον Ντιμ πήγε εκδρομή με συμφοιτητές της από το Πανεπιστήμιο London Metropolitan, σχετική με τα μαθήματα Σχεδίου που παρακολουθούσε, στη Βενετία.

Το Πανεπιστήμιο ασφάλισε όλους τους φοιτητές για το συγκεκριμένο ταξίδι και επιστρέφοντας η Ντιμ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την περίσταση.

Η νεαρή Βρετανίδα έστειλε γράμμα στην ασφαλιστική ζητώντας αποζημίωση για ένα iPhone, που, όπως υποστήριξε, της έκλεψαν κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην ιταλική πόλη. Στέλνοντας τα απαραίτητα χαρτιά και τις αποδείξεις αγοράς, έλαβε τελικά την αποζημίωση και κάπου εκεί της... άνοιξε η όρεξη.

Η Ντιμ έστειλε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αιτήματα για αποζημιώσεις χαμένων αντικειμένων για λογαριασμό έξι συμφοιτητών της που υποτίθεται ότι είχαν ταξιδέψει μαζί της.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μια φωτογραφική μηχανή μάρκας Cannon, για ένα MacBook και ένα πολύ ακριβό ρολόι.

Όταν η ασφαλιστική έκανε τη σχετική έρευνα διαπίστωσε ότι τα ονόματα παρέπεμπαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα και κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές. Ήταν, δε, τόσο αλαζονική η στάση της φοιτήτριας, που σε όλες τις περιπτώσεις είχε δώσει δικό της λογαριασμό για να πιστώνονται τα χρήματα.