Ανασφάλιστες και οικονομικά απροστάτευτες έξι στις 10 Βρετανίδες μητέρες

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018 12:12

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα της εταιρείας Scottish Widows για τις ασφαλίσεις στη Βρετανία, κυρίως όσον αφορά στις μητέρες με συντηρούμενα τέκνα.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας της ασφαλιστικής με έδρα το Εδιμβούργο, στην οποία συμμετείχαν 5.077 ενήλικες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το 60% των γυναικών με συντηρούμενα τέκνα δεν είχε ασφάλεια Ζωής, ενώ μόλις ένα 13% καλύπτεται σε περίπτωση πολύ σοβαρής ασθένειας.

Περίπου το 31% των μητέρων παραδέχτηκε ότι το νοικοκυριό τους θα αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό κίνδυνο εάν έχαναν απροσδόκητα το εισόδημά τους, ενώ ένα 25% ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να πληρώσει μόνο την υποθήκη του για μέγιστο διάστημα τριών μηνών .

Ένα ποσοστό που φτάνει το 39% δήλωσε ότι θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τις αποταμιεύσεις του για να καλύψει τον εαυτό του οικονομικά αν βρισκόταν σε μια δύσκολη κατάσταση.

Αρκετοί, πάντως, είναι αυτοί που από άποψη δεν ασφαλίζονται και υποτιμούν την έννοια της ασφάλισης. Ένα 24% δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν χρειάζεται ασφάλεια ζωής, ενώ ένα 7% των μαμάδων που δεν είναι καλυμμένες σε περίπτωση σοβαρής ασθένειας, τόνισε ότι θα προτιμούσε να ρισκάρει, παρά να πληρώσει...