Βρετανία: Χιλιάδες οδηγοί μετέωροι μετά την πτώχευση της Alpha Insurance

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 14:59

Η Δανέζικη εταιρεία Alpha Insurance –στην οποία ανήκαν οι βρετανικές εταιρείες Cover My Cab και Protector– κήρυξε πτώχευση την περασμένη Τρίτη αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες οδηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο Λονδίνο σχεδόν 700 οδηγοί ταξί και 10.000 οδηγοί minicab επηρεάζονται από την εξέλιξη.

Ένας οδηγός δήλωσε χαρακτηριστικά ότι έλαβε μήνυμα στο κινητό του που ανέφερε: «ΕΠΕΙΓΟΝ ΜΗΝΥΜΑ – Η ασφάλιση του ταξί σου με την Alpha Insurance ακυρώθηκε με άμεση ισχύ».

Ένας άλλος οδηγός ταξί, ο Abdel Hamid, ανέφερε ότι, όπως του είπαν, δεν πρόκειται να λάβει επιστροφή χρημάτων, παρά το γεγονός ότι πριν από έξι μήνες πλήρωσε πάνω από £3.000 για συμβόλαιο με την εταιρεία.

Το επίσημο όργανο των αδειοδοτημένων οδηγών ταξί στη Βρετανία ανέβασε στο twitter φωτογραφίες από τις τεράστιες ουρές πρώην πελατών της Alpha Insurance, επισημαίνοντας ότι αναμένει απαντήσεις από τον οργανισμό ελέγχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Δανίας, ABI. 

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα η ελληνική εποπτική αρχή μέχρι σήμερα (10 Μαΐου) δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση αν και η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται και στη χώρα μας με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών.

Στη χώρα μας ως νόμιμος, φορολογικός & ειδικός αντιπρόσωπος ζημιών της Αlpha Ιnsurance a/s εμφανίζεται η EUROSTATUS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Α.Ε.