Γύθειο: Μάρτυρας υπεράσπισης τράβηξε όπλο μέσα στην αίθουσα

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 15:21

Σοβαρό επεισόδιο εκτυλίχθηκε το πρωί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γυθείου Λακωνίας που αποδεικνύει για πολλοστή φορά το σοβαρότατο κενό ασφαλείας και ελέγχων που υπάρχει στα Δικαστήρια της χώρας μας.

Την στιγμή που εκδικαζόταν ποινική υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης, ύστερα από μήνυση που είχε υποβάλει ένας Έλληνας σε έναν Αλβανό με τον οποίο φέρεται να είχε κτηματικές διαφορές μαζί του, ο μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ένας 41χρονος επίσης Αλβανός, έβγαλε από τα ρούχα του ένα περίστροφο.

Ο 41χρονος απείλησε και αφόπλισε μία αστυνομικό, από την οποία αφαίρεσε το υπηρεσιακό της πιστόλι και στη συνέχεια και ενώ ήταν γεμάτη κόσμο η δικαστική αίθουσα, απείλησε με το όπλο του τον Έλληνα μηνυτή, απαιτώντας να πάρει πίσω τη μήνυσή του.

Καθώς εξελίσσονταν αυτές οι απίστευτες εικόνες μπροστά στα μάτια των δικαστών, η μητέρα του μηνυτή μαζί με πολίτες και άλλους αστυνομικούς έπεσαν πάνω στον ένοπλο, τον έριξαν κάτω και τον αφόπλισαν, χωρίς ευτυχώς πάνω στην πάλη να καταφέρει να πυροβολήσει ή να εκπυρσοκροτήσει το όπλο.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν και τον αφόπλισαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Γυθείου, όπου θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.