Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για το θάνατο του προέδρου της Aegean Θεόδωρου Βασιλάκη

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 08:35

Τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή της αεροπορικής εταιρείας Aegean, καθώς και άλλων σημαντικών επιχειρήσεων εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ο Κωνσταντίνος Βασιλάκης υπήρξε ένας δραστήριος επιχειρηματίας και επιφανής οικονομικός παράγοντας του τόπου, η εμβέλεια του οποίου ξεπέρασε τα ελληνικά σύνορα. Για την απώλειά του εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Με ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει: «Ο θάνατος του Θόδωρου Βασιλάκη με λύπησε πολύ. Εκτός από σπουδαίος επιχειρηματίας ήταν εξαίρετος άνθρωπος. Αυτοδημιούργητος, καινοτόμος, άψογος εργοδότης».

Ο κ. Μητσοτάκης προσθέτει: «Η Aegean είναι σήμερα πυλώνας του τουρισμού μας. Στη σύζυγο και τους γιους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Επίσης, το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Θεόδωρου Βασιλάκη. Όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του, «ο ιδρυτής και Πρόεδρος της AEGEAN ήταν από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια ανάδειξης του ελληνικού τουρισμού όχι μόνο μέσω της αεροπορικής εταιρείας του, αλλά και με σειρά πρωτοβουλιών σε πολλούς τομείς.

Άνθρωπος χαμηλών τόνων διακρινόταν για το ήθος, την εργατικότητα, την επιμονή στην εκπλήρωση των στόχων του. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Θεόδωρου Βασιλάκη εξέφρασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αναφέροντας: «Ο Θεόδωρος Βασιλάκης συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της εμπορικής και επιβατικής αεροπορίας. Ευχόμαστε η οικογένειά του να συνεχίσει το μεγάλο και σπουδαίο έργο του», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων σε ανακοίνωσή του σημειώνει: «Ο θάνατος του Θεόδωρου Βασιλάκη κάνει το ελληνικό επιχειρείν πιο φτωχό και η Αθήνα χάνει έναν σημαντικό εταίρο στην προσπάθειά της να φτάσει ψηλότερα. Εκφράζω τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μου στην οικογένειά του».