Στην Άγκυρα μετατίθενται οι Μητρετώδης και Κούκλατζης

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 11:08

Εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) το σχέδιο τοποθέτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, που κρατούνται στην Αδριανούπολη, σε αποστολή του εξωτερικού και δη στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Τουρκία.

Με αυτήν την υπηρεσιακή μεταβολή, τα δύο στελέχη αποκτούν τυπικά μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη γείτονα κι έτσι διευκολύνεται η υπεράσπισή τους να ζητήσει την αποφυλάκισή τους, παρουσιάζοντάς τους, πλέον, ως διαμένοντες στο προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη και αφαιρώντας το επιχείρημα της τουρκικής Δικαιοσύνης περί κινδύνου διαφυγής τους από τη χώρα.

Με την κίνηση αυτή, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι». Ως τέτοιοι θεωρούνται, άλλωστε, και ο Ακόλουθος Αμύνης (ΑΚΑΜ) Αγκύρας μαζί με τους ακολούθους των τριών Κλάδων και τους βοηθούς τους, κατά τα ειωθότα και τη διεθνή πρακτική, παρότι στρατιωτικοί.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Άμυνας, σε εξέλιξη είναι η επεξεργασία σχετικής τροπολογίας από τη νομική του υπηρεσία, η οποία θα αποσταλεί για έγκριση στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ενταχθεί σε ένα από τα προσεχή νομοσχέδια.