Aιτήσεις αποζημιώσεων από «Μακεδόνες του Αιγαίου» κατά της Ελλάδας ύψους 3 τρισ. ευρώ

Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 19:04

Ο Τοντόρ Πετρόφ, πρόεδρος του αυτοαποκαλούμενου «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου», ενός προπαγανδιστικού οργανισμού των Σκοπιανών της διασποράς, πρωτοστατεί σε άλλη μια Γκεμπελικού τύπου ανθελληνική προπαγάνδα μια και έχει ξεκινήσει «εκστρατεία» αποζημιώσεων εις βάρος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το pronews.gr, o Πετρόφ δηλώνει πως η «Μακεδονία» δικαιούται από την Ελλάδα αποζημιώσεις ύψους 3 τρισ. ευρώ για τη δήθεν «κατοχή του τμήματος της Μακεδονίας του Αιγαίου και τη γενοκτονία κατά του "μακεδονικού" λαού, καθώς και για την εκμετάλλευση των φυσικών και αρχαιολογικών θησαυρών από τους Βαλκανικούς Πολέμους του 1912 μέχρι σήμερα.

Απίστευτα πράγματα, δηλαδή, ακόμη και για έναν επιστήθιο φίλο του Νίκολα Γκρουέφσκι, όπως ο Πετρόφ.

Σημειωτέον ότι δεν πρόκειται για μια μεμονωμένη εθνικιστική κίνηση ούτε για κάτι που τελεί εν αγνοία της Ελληνικής Κυβέρνησης. Αντίθετα, αποτελεί άμεσο αποτέλεσμα ενός εγκλήματος που κάποιοι το ονόμασαν «Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο Πετρόφ και οι συνοδοιπόροι του έχουν κυριολεκτικά βγει εκτός ορίων μετά τη «Συμφωνία» και πλέον διεκδικούν εξωφρενικά πράγματα εις βάρος της Ελλάδος, δείχνοντας ξεκάθαρα ποιο θα είναι το μέλλον στις σχέσεις των δύο χωρών και κατ' επέκταση στα Βαλκάνια

Καθηγήτρια των Σκοπίων, Τάνια Καρακαμίσεβα, αναρωτιέται ποιος είναι ο λόγος και είναι τόσο φοβισμένοι οι Έλληνες και άρχισαν να ουρλιάζουν και να κατακρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών​ και αναφέρεται σε αναρτήσεις και βίντεο που δημοσιεύει ο Πετρόφ.

«Αυτό είναι που τρόμαξε τους Έλληνες, και τους έκανε να ουρλιάζουν από πανικό για τη Συμφωνία των Πρεσπών», έγραψε η Καρακαμίσεβα σε λογαριασμό της στο facebook.

Ο Τοντόρ Πετρόφ είναι πασίγνωστος για τις επιθέσεις κατά της Ελλάδας και της Ιστορίας της. Είχε κάνει προκλητικότατες δηλώσεις το 2012 όταν είπε πως αν η Αθήνα δεν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ άμεσα ως «Μακεδονία», θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας» και η Ελλάδα θα διαλυθεί!

Πάντως, ο Πετρόφ δεν εκφράζει μόνο την ακροδεξιά στα Σκόπια, αλλά το σύνολο της Σκοπιανής ελίτ που εν πολλοίς υποστηρίζει τον Ζάεφ. Συχνά αναφέρεται και υποστηρίζει πως η λέξη «Έλληνας» δεν έχει να κάνει με το έθνος, καθώς δεν υπάρχει Ελληνική εθνικότητα: «Η λέξη "Έλληνας" είναι συνώνυμη του Χριστιανού».

Ο Πετρόφ τεντώνει συχνά το σχοινί δίνοντας πάσες ακόμα και στον Ζάεφ μιας και κάνει λόγο για «γενοκτονία» που υπέστησαν οι «Μακεδόνες» κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, η οποία μάλιστα συνεχίζεται και σήμερα και απειλεί πως «η Αθήνα θα λογοδοτήσει γι’ αυτό».

Ο αυτοαποκαλούμενος πρόεδρος του «Παγκόσμιου Μακεδονικού Κογκρέσου» συχνά κατηγορεί την Ελλάδα και την ΕΕ αφού έφτασε στο σημείο να δηλώσει στους οπαδούς του και μάλιστα μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ότι «καμία αλλαγή δεν θα σώσει την Ευρώπη ούτε την ψεύτικη Ελλάδα».

Εκεί όμως που ξεπέρασε τα όρια, ήταν σε μια ομιλία του πριν το δημοψήφισμα και βέβαια μετά την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών», όταν ο Τοντόρ Πετρόφ υποστήριξε ακόμα πως οι Βρυξέλλες πληρώνουν την Αθήνα με 2 δισ. ευρώ ετησίως για να καταστρέφει «Μακεδονικά αρχαιολογικά ευρήματα ή να τα κρύβουν σε μυστικές αποθήκες»!

Aκολουθεί βίντεο του Πετρόφ από τις 30 Σεπτεμβρίου όπου αναφέρει όλα τα παραπάνω:

Με πληροφορίες από pronews.gr

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok