Τέλος στην καλοκαιρία - Xειμωνιάζει από την Παρασκευή σε όλη τη χώρα

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 13:56

Καλοκαιρία τέλος από την Παρασκευή λένε οι μετεωρολόγοι μια και ο χειμώνας θα κάνει την εμφάνισή του σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αλλαγή θα αρχίσει να φαίνεται από αύριο, Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, με τοπικές βροχές που θα εκδηλωθούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια, την Αττική, τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά καλός.

Την Παρασκευή, όμως, ο καιρός θα επιδεινωθεί σε αρκετές περιοχές των Επτανήσων, της ηπειρωτικής Ελλάδας (κυρίως από τη Θεσσαλία και νοτιότερα), αλλά και του κεντρικού και νότιου Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, αλλά και τοπικές χιονοπτώσεις που στα αντίστοιχα ορεινά ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται ακόμη και πάνω από τα 1.000-1.100 μέτρα ενδεικτικά. Κατά τόπους και κατά περιόδους οι βροχοπτώσεις θα είναι έντονες κυρίως στις νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές όπου σε αυτά τα τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Οι χιονοπτώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους πρώτα σε διάφορα χιονοδρομικά κέντρα της δυτικής, κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας μια και αυτά βρίσκονται σε αρκετά μεγάλα υψόμετρα (μεγαλύτερα των 1.100 μέτρων που θα εντοπίζονται οι περισσότερες χιονοπτώσεις). Άγνωστο, πάντως, είναι αν θα λειτουργήσουν η όχι τα χιονοδρομικά κέντρα.

Η κακοκαιρία με τις βροχές και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.
Όπως αναφέρει και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος στην πρόβλεψή του, την Παρασκευή και το Σάββατο οι βροχές, αλλά και οι αντίστοιχες χιονοπτώσεις που θα επηρεάζουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, θα είναι κυρίως τοπικές και μικρής χρονικής διάρκειας και έντασης, ενώ την Κυριακή τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι:

Αθήνα
Πέμπτη: 18 °C
Παρασκευή: 14-15 °C
Σάββατο: 13-14 °C
Κυριακή: 13-14 °C

Θεσσαλονίκη
Πέμπτη: 18 °C
Παρασκευή: 14-15 °C
Σάββατο: 12-13 °C
Κυριακή: 11-12 °C

Πάντως, αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από τη Δευτέρα 19/11 ο καιρός θα αρχίσει σταδιακά να βελτιώνεται και πάλι, καθώς οι βροχοπτώσεις ναι μεν θα συνεχιστούν τοπικά, αλλά θα περιοριστούν κάπως σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει δειλά-δειλά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok