Α. Τσίπρας: Ο παράδεισος της φορολογίας οδηγεί στην κόλαση της πολιτικής

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 18:03

«Είναι εξοργιστικό, όταν μέσα στις λίστες της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις, που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Δεν μιλάμε για κόμματα, μιλάμε για κομμάτια και θρύψαλα κάθε έννοιας ήθους και πολιτικής καθαρότητας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής», σημείωσε με νόημα o πρωθυπουργός σχετικά με την εμπλοκή της Μαρέβας Μητσοτάκη στα Paradise Papers. «Ανάμεσα στα ονόματα είναι και πρόσωπα που εκπροσωπούν αυτούς που οδήγησαν τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Ελπίζω να μη μας κατηγορήσουν και για διεθνή συνωμοσία για να πλήξουμε τη ΝΔ», συμπλήρωσε.

«Από τη μάχη κατά της διαφθοράς σε μεγάλο βαθμό θα κριθούμε. Η μάχη κατά της διαφθοράς ήταν και παραμένει ενας από τους βασικούς μας στόχους. Αυτή η μάχη θέλει τόλμη αλλά και αρετή και αυτό το ξέρουμε εμείς και ο λαός που βλέπει τις τελευταίες μέρες καταιγισμό αποκαλύψεων για το μαύρο χρήμα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τι θα γινόταν αν μέσα στα χρυσά ονόματα των παραδείσων υπήρχε έστω ένα όνομα υπουργού και βουλευτή της Αριστεράς;», αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα βρει την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματα σε φορολογικούς παραδείσους. «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να ερευνηθούν οι υποθέσεις φοροδιαφυγής. Κανένας παράδεισος τελικά δεν είναι τόσο μακρινός αν έχουμε τη θέληση να τον φτάσουμε».