«Ναι μεν, αλλά» από τη ΝΔ για το κοινωνικό μέρισμα

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 13:12

Τις προθέσεις της σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα που θα δώσει η κυβέρνηση γνωστοποίησε η Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτίθεται να ψηφίσει υπέρ της διανομής έκτακτου επιδόματος, αν και όπως τονίζει, «ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Έλληνες. Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει».

Η ΝΔ συμπληρώνει ότι όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως και τα 720 εκατ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα «προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες. Και όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων».

Η ανακοιίνωση κλείνει με την επισήμανση ότι «οι Έλληνες θέλουν δουλειές. Και αυτές θα έρθουν με μείωση της φορολογίας, νέες επενδύσεις και ανάπτυξη. Αυτή είναι η πάγια πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και αυτήν την πολιτική θα εφαρμόσει πολύ σύντομα».