Ο Ερντογάν απειλεί Ελλάδα και Κύπρο: Μην κάνετε λανθασμένες κινήσεις

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 11:43

Απειλές τόσο προς την Κύπρο όσο και προς την Ελλάδα εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά που αναζωπυρώθηκε μετά τις κατηγορίες από την κυπριακή πλευρά για παρενόχληση πλοίου που έκανε έρευνες για φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο το Σαββατοκύριακο, αλλά και του επεισοδίου που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Ίμια.

Το περασμένο Σάββατο, τουρκικά πολεμικά πλοία παρεμπόδισαν τον πλου του γεωτρύπανου «Σάιπεμ 12000», προς το τεμάχιο 3 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, προκειμένου να διενεργήσει γεώτρηση στο στόχο «Σουπιά» για λογαριασμό της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ.

Μιλώντας σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP στο τουρκικό Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν σχολίασε το περιστατικό δηλώνοντας πως τα τουρκικά πολεμικά πλοία και οι μονάδες ασφαλείας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.

«Μην νομίζουν ότι δεν παρατηρούμε τις κινήσεις ανοιχτά της Κύπρου και τις κινήσεις σχετικά με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο. Προειδοποιούμε όσους κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς, να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος τα έβαλε και με τις ΗΠΑ εξαιτίας της απόφασής τους να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).