Δ. Τζανακόπουλος: Δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 15:53

Στη δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, πως «η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε σημαία από βραχονησίδα», την οποία μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ακαθόριστη», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, από το βήμα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος: «Με βάση την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ δεν επιβεβαιώνεται κανένα περιστατικό παραβίασης σε ελληνικό έδαφος. Παρόλ' αυτά συνεχίζουμε τη διερεύνηση του θέματος με ψυχραιμία και απόλυτη σοβαρότητα. Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να πω ότι η δήλωση του κ. Γιλντιρίμ είναι απολύτως προκλητική και καταδικαστέα και πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ούτε τη θεωρία των γκρίζων ζωνών ούτε, βέβαια, οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της κυριαρχίας».

Ο κ. Τζανακόπουλος έστειλε μήνυμα στον Γιλντιρίμ ότι θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει για προκλητικότητα της ελληνικής πλευράς, προσθέτοντας: «Δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να μην αποδεχόμαστε τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και να καλούμε την Τουρκία να επανέλθει στο δρόμο της διεθνούς νομιμότητας. Η όξυνση που επιλέγει η Τουρκία δεν βοηθά κανέναν».