Κομισιόν: Επιπλέον 37,5 εκατ. στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 14:41

«Η πολιτική, οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη προς την Ελλάδα είναι έμπρακτη και διαρκής»: τη διαβεβαίωση αυτή δίνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφορικά με την πρόσθετη έκτακτη χρηματοδοτική ενίσχυση 37,5 εκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα για τη μετανάστευση.

Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει πρόσθετη χρηματοδότηση έκτακτης βοηθείας 37,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ένταξη (AMIF) για τη βελτίωση των συνθηκών για τους μετανάστες στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές θα λάβουν 31,1 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη προσωρινών υπηρεσιών που παρέχονται προς τους μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων: υγειονομικής περίθαλψης, διερμηνείας και σίτισης, καθώς και για τη βελτίωση των υποδομών του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο Έβρου.

Η πρόσθετη χρηματοδότηση θα συμβάλει, επίσης, στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων διαμονής εντός υφιστάμενων και νέων χώρων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Επιπλέον, ποσό 6,4 εκατομμυρίων ευρώ διατίθεται στον Διεθνή Οργανισμό για τη Μετανάστευση για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής και την υποστήριξη της διαχείρισης συγκεκριμένων χώρων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικής Ασφάλειας και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε:

«Η Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη όλων των κρατών μελών που αντιμετωπίζουν μεταναστευτικές πιέσεις, στην Ανατολική, Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο.

Η μετανάστευση αποτελεί ευρωπαϊκή πρόκληση και χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή λύση που δεν θα αφήνει κανένα κράτος μέλος μόνο του.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή από το 2015 και ενώ η κατάσταση έχει βελτιωθεί σημαντικά μετά την εφαρμογή της Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, η Επιτροπή και εγώ, προσωπικά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τη χώρα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

Η πολιτική, οικονομική και επιχειρησιακή στήριξη προς την Ελλάδα είναι έμπρακτη και διαρκής».

Η σημερινή χρηματοδοτική απόφαση προστίθεται στα περισσότερα από 1,6 δισ. ευρώ που έχει διαθέσει η Επιτροπή από το 2015 για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει λάβει από το Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ένταξη (AMIF) και το Ταμείο για την Εσωτερική Ασφάλεια (ISF) 456,5 εκατομμύρια ευρώ σε έκτακτη βοήθεια, επιπλέον των 561 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν διατεθεί ήδη από τα δύο αυτά Ταμεία για το εθνικό πρόγραμμα της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok