Μοσκοβισί: Όχι άλλα μνημόνια, η Ελλάδα θα γίνει κανονική χώρα

Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 09:16

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια, η Ελλάδα θα γίνει μια φυσιολογική χώρα». Στην κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη ο Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «τώρα μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα το φως στην άκρη του τούνελ. Είναι καλός οιωνός ότι ολοκληρώθηκε η τρίτη αξιολόγηση. Έχουμε κάθε λόγο να ελπίζουμε και να αναμένουμε ότι η τελική αξιολόγηση θα προχωρήσει εξίσου ομαλά».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας εξέφρασε την επιθυμία του να γίνει η Ελλάδα, μετά το πρόγραμμα, «μια φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα» και έστειλε μήνυμα στον ελληνικό λαό: «Τώρα είναι η ώρα για μια τελική προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα με επιτυχία και να στραφούμε προς ένα πιο ήρεμο και φωτεινό μέλλον». Εξήγησε, δε, ότι η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους έχει ξεκινήσει.

Υποστήριξε ότι έχει «πολύ καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο. Πάντα καταφέρναμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια μαζί».

Κλείνοντας, ο κ. Μοσκοβισί αναφέρθηκε και στην Ευρώπη συνολικά και στο σταυροδρόμι που βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. «Πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά την κατεύθυνση που θα πάρουμε γιατί τα λαϊκιστικά κόμματα ακμάζουν χάρη στην οικονομική ανασφάλεια».