IMTJ Medical Travel Summit 2018: Στην Ελλάδα το παγκόσμιο συνέδριο Ιατρικού Τουρισμού

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 13:21

Στο επίκεντρο των εξελίξεων στην παγκόσμια αγορά του Ιατρικού Τουρισμού βρίσκεται η Ελλάδα με τη διοργάνωση του παγκοσμίου συνεδρίου Ιατρικού Τουρισμού, IMTJ Medical Travel Summit 2018, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 21 έως 24 Μαΐου.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη διοργάνωση IMTJ Medical Travel Summit απευθύνεται σε κέντρα λήψης αποφάσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του ιατρικού τουρισμού και την αγορά διεθνών ασθενών και έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του πολλά υποσχόμενου κλάδου του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, κορυφαίοι ομιλητές από όλο τον κόσμο θα δώσουν το «παρών» στη διοργάνωση με σκοπό να μοιραστούν με τους συμμετέχοντες όλες τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου, προερχόμενες από την «καρδιά των γεγονότων».

Στόχος του συνεδρίου είναι η δημιουργία νέων διαύλων προώθησης των υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών και η διεύρυνση του υπάρχοντος πελατολογίου των απασχολούμενων στον κλάδο.

«Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διοργάνωση που εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο δράσης που έχουμε εκπονήσει για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της χώρας μας και για μια συντονισμένη προσπάθεια, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και του ΕΛΙΤΟΥΡ, όπου οι φορείς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της υγείας και του τουρισμού ενώνουν τις δυνάμεις τους για την επίτευξη του εθνικού στόχου», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ελληνικού Ιατρικού Τουρισμού-ΕΛΙΤΟΥΡ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης.

«Συγκεντρώνουμε στην Αθήνα τους καλύτερους στον τομέα του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, για να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους, που μπορούν να διασφαλίσουν τη μακρόχρονη ανάπτυξη αυτού του κλάδου», σημειώνει ο κ. Πατούλης.

«Είναι ένα διεθνές συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση, την ανταλλαγή γνώσεων, την προβολή υπηρεσιών και ταυτόχρονα την εμπέδωση ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι προορισμός ιατρικού τουρισμού και αναγνωρίζεται με τις υπηρεσίες που προσφέρει», τονίζει ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών και μέλος του ΕΛΙΤΟΥΡ, Κωνσταντίνος Πάντος, υπογραμμίζοντας ότι «η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στο επίκεντρο των εξελίξεων στον Ιατρικό Τουρισμό».

Σημειώνεται ότι ο τζίρος της παγκόσμιας αγοράς ιατρικού τουρισμού εκτιμάται γύρω στα 40 δισ. δολάρια και παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 15%. Εκατομμύρια ασθενείς μετακινούνται ετησίως αναζητώντας ιατρικές υπηρεσίες εκτός της χώρας τους.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok