ΡΕΑ: Υποστηρικτής στο Greece Race for the Cure

Τρίτη, 09 Οκτωβρίου 2018 14:21

Η Κλινική ΡΕΑ, ως υποστηρικτής του Αγώνα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού «Greece Race for the Cure», συμμετείχε στη 10η επετειακή διοργάνωση του «Άλμα Ζωής», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018, στο Ζάππειο. Η ομάδα της κλινικής, #REArunnersteam, συμμετείχε στον Αγώνα Δρόμου των 5 χιλιομέτρων, αλλά και στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων, «Χαράζοντας Δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού». Στην ομάδα συμμετείχαν ιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό της ΡΕΑ.

Περισσότεροι από 5.000, γυναίκες και άνδρες, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Κλινικής στο Ζάππειο για να ενημερωθούν σχετικά με την πρόληψη και τις διαγνωστικές εξετάσεις που η ΡΕΑ προσφέρει σε ανταγωνιστική, προνομιακή τιμή, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Μαστού.

Επιπλέον, η ομάδα της ΡΕΑ με το παιχνίδι «Think Outside the Box» κέντρισε την προσοχή του κοινού και μετέδωσε το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού δεν είναι ταμπού, παροτρύνοντας τις γυναίκες που νοσούν, ή έχουν νοσήσει, αλλά και το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον τους, να σκέφτονται και να μιλούν ελεύθερα για την πάθηση και τα συναισθήματά τους γύρω από αυτήν.

Η Κλινική ΡΕΑ συμμετέχει, αλλά και διοργανώνει δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα της πρόληψης στον καρκίνο του μαστού, συμβάλλοντας στην προσπάθεια διάδοσης του μηνύματος της έγκαιρης διάγνωσης. Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι εκστρατείες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης έχουν συντελέσει σημαντικά στο συστηματικό διαγνωστικό έλεγχο, ολοένα περισσότερων γυναικών, χάρη στον οποίο ο καρκίνος του μαστού ανιχνεύεται σε αρχικό στάδιο, όπου αντιμετωπίζεται με πολύ θετική πρόγνωση για τις γυναίκες.