Ευρωκλινική Παίδων: Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Επίκαιρα Παιδιατρικά Θέματα»

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 16:01

Η Ευρωκλινική Παίδων διοργανώνει για 14η συνεχή χρονιά Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Επίκαιρα Παιδιατρικά Θέματα».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Νοεμβρίου στις 9:00 το πρωί, στην Αίγλη Ζαππείου, και συσγκεκριμένα στην αίθουσα «Ολυμπία», με συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων αλλά και προσκεκλημένους ομιλητές.

Καταξιωμένοι παιδίατροι, αλλά και διακεκριμένοι καθηγητές της Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ θα δώσουν «το παρών» ως ομιλητές, συμβάλλοντας όλοι με την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους στην εξέλιξη της επιστημονικής γνώσης, σε μία ημερίδα που τείνει να γίνει θεσμός αφιερωμένη στο παιδί.

Μέσα από ένα ολοκληρωμένο και άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα, θα παρουσιαστούν επίκαιρα παιδιατρικά ζητήματα, αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις της Παιδιατρικής. Μερικά από τα θέματα που θα καλύψει η Ημερίδα είναι η διάγνωση και η αντιμετώπιση της δυσλιπιδαιμίας στα παιδιά, ο ρόλος του νεογνολόγου και του παιδιάτρου στη διάγνωση των κληρονομικών μεταβολικών νοσημάτων, οι λεμφαδενίτιδες της παιδικής ηλικίας κ.ά.

Η Ευρωκλινική Παίδων θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην 14η Επιστημονική Ημερίδα ως προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Ευγένιο Τριβιζά, Εγκληματολόγο - Συγγραφέα. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες παιδίατροι θα λάβουν 5 μόρια (CME-CPD) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.