ΥΓΕΙΑ: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης

Πέμπτη, 04 Ιανουαρίου 2018 13:39

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογικής Απεικόνισης που συνδιοργανώθηκε από την Επιστημονική Ένωση Ιατρών ΥΓΕΙΑ και το Α΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακτινολογικής Εταιρείας και του Ελληνικού Κολλεγίου Ακτινολογίας.

Συνολικά 310 σύνεδροι από όλες τις περιοχές της Ελλάδος και του εξωτερικού, εκ των οποίων 160 γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 60 φοιτητές, 40 τεχνολόγοι και νοσηλευτικό προσωπικό, συμμετείχαν ενεργά ανταλλάσσοντας πληροφορίες και εμπειρίες σχετικά με τα θέματα του συνεδρίου.

Έμπειροι ομιλητές (58) προερχόμενοι από Πανεπιστημιακά, Ιδιωτικά και Κρατικά Νοσοκομεία παρουσίασαν σε εννέα στρογγυλά τραπέζια, τέσσερις διαλέξεις και ένα δορυφορικό συμπόσιο, σύγχρονα θέματα σχετιζόμενα με την ογκολογική απεικόνιση.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχθηκαν όλες οι εξελίξεις στην απεικόνιση που συμβάλλουν στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση, παρακολούθηση και υποστήριξη των ασθενών με καρκίνο.

Υπερηχογράφημα, Αξονικές και Μαγνητικές Τομογραφίες, σπινθηρογραφήματα, PET και παρεμβατικές μέθοδοι αναλύθηκαν λεπτομερώς.

Από όλους τους επιστήμονες τονίσθηκε η ανάγκη συνεργασίας των Ογκολόγων, Χειρουργών, Απεικονιστών, Ακτινοθεραπευτών και νοσηλευτικού προσωπικού προς όφελος των ασθενών με καρκίνο.

Το συγκεκριμένο συνέδριο ξεκίνησε το 2009, είναι διετές και θα επαναληφθεί το 2019.