Αττικόν: Καταγγελία για αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης φαρμάκων

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 14:09

Για Οδύσσεια των καρκινοπαθών που οφείλεται στην έλλειψη φαρμάκων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Αττικόν», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως αναφέρεται στο iatronet.gr, η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και οι εργαζόμενοι στο Αττικόν καταγγέλλουν πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες αναβάλλονται θεραπείες σε εξωτερικούς ασθενείς.

Το προεδρείο αφήνει ξεκάθαρες αιχμές κατά της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, το τελευταίο δεκαπενθήμερο ακυρώνονται προγραμματισμένες χημειοθεραπείες σε εξωτερικούς ογκολογικούς ασθενείς.

Εργαζόμενοι και ασθενείς σημειώνουν πως οι ακυρώσεις είναι πολλές, ενώ μεγάλη είναι η αναστάτωση των καρκινοπαθών, οι οποίοι διαμαρτύρονται προς κάθε κατεύθυνση.

Το πρόβλημα δημιουργείται, σύμφωνα πάντα με το προεδρείο, εξαιτίας των ελλείψεων σε ειδικά χημειοθεραπευτικά φάρκακα για συγκεκριμένες κατηγορίες καρκίνων.

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως η Διοίκηση του νοσοκομείου δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται με το επιχείρημα ότι τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από το υπουργείο Υγείας.

Οι καρκινοπαθείς, αναφέρει, ψάχνουν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα και ογκολόγους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες μέρες για τη θεραπεία τους.