ΥΓΕΙΑ: Διεθνές σεμινάριο “Athens Shoulder Course” για δεύτερη χρονιά

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 16:46

Η Γ΄ Ορθοπαιδική Κλινική του ΥΓΕΙΑ διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το διεθνές σεμινάριο “Athens Shoulder Course”.

Η διοργάνωση φέτος θα έχει διεθνή χαρακτήρα, αφού πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ιταλική Αρθροσκοπική Εταιρεία (Societa Italiana di Arthroscopia). Στόχος του σεμιναρίου είναι η ορθή, σφαιρική και ολοκληρωμένη ενημέρωση Ελλήνων και Ξένων ορθοπαιδικών πάνω στις νέες και καινοτόμες μεθόδους, σχετικά με τη χειρουργική ώμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες διαλέξεις σχετικές με όλα τα θέματα που απασχολούν σήμερα τους χειρουργούς του ώμου. Έλληνες διακεκριμένοι ορθοπαιδικοί και ορισμένοι από τους εμπειρότερους Ευρωπαίους χειρουργούς ώμου είναι καλεσμένοι σε αυτό.

Περιλαμβάνει, επίσης, τη live αναμετάδοση χειρουργείων για την αποτύπωση των δυσκολιών και την αντιμετώπισή τους σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν και να εφαρμόσουν σε πτωματικά παρασκευάσματα τις πιο σύγχρονες τεχνικές της αρθροσκοπικής και ανοικτής χειρουργικής του ώμου. Αυτός είναι και ο λόγος που το “Athens Shoulder Course” είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ορθοπαιδικά ιατρικά σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην Αθήνα κατά την 1η, 2η και 3η Φεβρουαρίου. Το θεωρητικό μέρος θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ, ενώ το πρακτικό μέρος στο εργαστήριο Ανατομίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του “Athens Shoulder Course”, κ. Εμμανουήλ Αντωνογιαννάκης, Ορθοπαιδικός, Διευθυντής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ με πολυετή εμπειρία στη Χειρουργική του Ώμου, δήλωσε για το σεμινάριο: «Κυριότερος στόχος μας είναι να ανταλλάξουμε απόψεις με τους συναδέλφους μας, να μοιραστούμε την εμπειρία και τις αγωνίες μας για τους ασθενείς και να μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη γνώση στους νεώτερους συναδέλφους μας έτσι ώστε να μπορούν να εφαρμόσουν αποτελεσματικά τις πιο σύγχρονες πρακτικές».

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής του σεμιναρίου, Εμμανουήλ Μπριλάκης, Ορθοπαιδικός, Επιμελητής της Γ΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, δήλωσε: «Η φετινή προσπάθεια έχει στόχο τη διοργάνωση ενός σεμιναρίου εφάμιλλου των καλύτερων Ευρωπαϊκών. Η αιγίδα τόσο της Ευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας όσο και της Παγκόσμιας Αρθροσκοπικής Εταιρείας, αλλά και η πολυπληθής συμμετοχή από Ορθοπαιδικούς του εξωτερικού, μας γεμίζουν ικανοποίηση και επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok