Ιατρικό Π. Φαλήρου: Επιτυχής η ημερίδα «Ήπαρ και Υγεία»

Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 17:00

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα με θέμα «Ήπαρ και Υγεία» που διοργάνωσε το Γαστρεντερολογικό - Ηπατολογικό Τμήμα του Ιατρικού Π. Φαλήρου.

Η κα Φωτεινή Λαούδη, Διευθύντρια του Τμήματος ήταν η Πρόεδρος της ημερίδας, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο ιατροί και επαγγελματίες υγείας όσο και απλοί πολίτες, παρουσία του Δημάρχου Π. Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με επιστημονικές ομιλίες (κατά σειρά εμφάνισης) οι ιατροί του Ιατρικού Π. Φαλήρου κ.κ.: Σωτήριος Γεωργόπουλος, Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Νικόλαος Ζαμπιαδάκης, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Ηλίας Ξηρουχάκης, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Μενέλαος Καλογερής, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Ιατρικών Απεικονίσεων, Επιστημονικός Διευθυντής, Παναγιώτης Χριστοφορίδης, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Σπυρίδων Αποστόλου, Ψυχίατρος, Συνεργάτης, Φωτεινή Λαούδη, Γαστρεντερολόγος, Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Διαβητολογικού Τμήματος.

Έμπειροι και εξειδικευμένοι ιατροί επικεντρώθηκαν κυρίως στις ηπατικές παθήσεις, καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα:

Ο προληπτικός έλεγχος (αιματολογικός και απεικονιστικός) είναι απαραίτητος και μπορεί να προλάβει «κρυφές» ασθένειες του ήπατος, που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

Σημαντικό ποσοστό των ατόμων με χρόνια ηπατίτιδα Β μπορεί να θεραπευθεί, ενώ η ηπατίτιδα C με νεότερης γενιάς φάρμακα ιάται, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στον ειδικό και σε οργανωμένο κέντρο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συχνότερες παθήσεις του ήπατος (ιογενείς ηπατίτιδες, αλκοολική νόσος του ήπατος, μη αλκοολική στεατοηπατίτις, φαρμακευτική ηπατοπάθεια, αυτοάνοσα σύνδρομα) δεν εκδηλώνονται με κλινική συμπτωματολογία και διαδράμουν κρυφά, ιδιαίτερα σε πρώιμα στάδια.

Η αλκοολική ηπατοπάθεια και η παχυσαρκία έχουν την αιτία τους στη διαταραγμένη ψυχολογία και οι ασθενείς πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το πραγματικό τους πρόβλημα.

Η σωστή διατροφή, η άσκηση αλλά και η ενδοσκοπική αντιμετώπιση ή το βαριατρικό χειρουργείο θα πρέπει να συμπληρώνουν μία καλή ψυχολογία.
Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για το σακχαρώδη διαβήτη, που αποτελεί βασική αιτία της μη αλκοολικής ηπατοπάθειας.

Χρειάζεται στενή παρακολούθηση και εγρήγορση στις ήπια υψηλές τιμές σακχάρου.

Τέλος, η χορήγηση βιταμινών και αντιοξειδωτικών για την προστασία του ήπατος πρέπει να γίνεται από ιατρούς και όχι από πηγές του Διαδικτύου.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok