Διαμαντής Μπουζάνης, επικεφαλής COSMOTE INSURANCE: «Αντιμετωπίζουμε κάθε ασφαλισμένο ως μοναδική περίπτωση»

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 13:52

Συνέντευξη στην Ιωάννα Ζαχαρίου

Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά. Αρκούν μερικά κλικ και ένας ολόκληρος κόσμος επιλογών ανοίγεται μπροστά σου. Στην περίπτωση του Cosmote Insurance, της νέας ψηφιακής πλατφόρμας με την εγγύηση του brand name της Cosmote, οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε μια βεντάλια ασφαλιστικών επιλογών, τις οποίες μπορούν να συγκρίνουν άμεσα, κερδίζοντας χρόνο και χρήμα και, κυρίως, να τις προσαρμόσουν στις δικές τους, προσωπικές ανάγκες. Τα εξατομικευμένα προγράμματα ασφάλισης, σε συνδυασμό με την 24/7 εξυπηρέτηση από πιστοποιημένους ασφαλιστικούς συμβούλους και η συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο με τελικό ωφελούμενο τον καταναλωτή.

Ο επικεφαλής της πλατφόρμας, Διαμαντής Μπουζάνης, στη συνέντευξή του στην «Οικονομική Ασφαλιστική» εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι η δυναμική είσοδος του COSMOTE Insurance στην online και direct ασφάλιση ωφελεί όχι μόνο τον ίδιο τον ασφαλισμένο, αλλά και συνολικά την αγορά της ασφάλισης, αφού δεν στοχεύει σε κομμάτι της υπάρχουσας ασφαλιστικής πίτας, αλλά στη διεύρυνση της υφιστάμενης αγοράς.

- Κύριε Μπουζάνη, ποια είναι η υπηρεσία που δια­φοροποιεί το COSMOTE Insurance από τις άλλες εταιρείες;

Tο COSMOTE Insurance αποτελεί μία προηγμένη ψηφιακή πλατφόρμα, όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρίσκουν τις πιο ανταγωνιστικές επιλογές για την ασφάλιση αυτοκινήτου, μηχανής, φορτηγού ΙΧ, κατοικίας, καθώς και πρωτοβάθμιας υγείας, σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα και φυσικά με την εγγύηση του brand name COSMOTE. Tο COSMOTE Insurance είναι από τις λίγες ψηφιακές πλατφόρμες στον ασφαλιστικό κλάδο (digital insurance aggregators) στην Ελλάδα. Με ένα κλικ, οι καταναλωτές αγοράζουν εύκολα και απλά τα ασφαλιστήριά τους, ενώ παρέχεται υποστήριξη σε όλα τα στάδια 24 ώρες την ημέρα επί επτά ημέρες, από πιστοποιημένους συμβούλους ασφαλίσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας.

- Η πώληση ασφαλιστικών προϊόντων online κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στην ελληνική αγορά. Ποιο είναι το μεγάλο κέρδος για τον καταναλωτή; Ότι μπορεί, για παράδειγμα, να επιλέξει γρήγορα και έγκυρα το ασφαλιστικό πρόγραμμα που του ταιριάζει;

Σίγουρα από τα κύρια πλεονεκτήματα της online πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων είναι το κέρδος σε χρόνο, αλλά και σε χρήμα. Ο καταναλωτής μπορεί με μερικά κλικ και με μία ματιά να δει τα προσφερόμενα πακέτα­ για το ασφαλιστικό πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει με αναλυτική παρουσίαση και χρέωση των παροχών. Ειδικά, δε, για τους συνδρομητές COSMOTE, παρέχονται επιπλέον ειδικά προνόμια. Ο Έλληνας καταναλωτής έχει αρχίσει να εξοικειώνεται και να εμπιστεύεται ολοένα περισσότερο τις online αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Σύμφωνα, μάλιστα, με την πρόσφατη έρευνα της PayPal & Ipos, το 60% των Ελλήνων καταναλωτών πραγματοποιεί πλέον τις αγορές του διαδικτυακά. Μέσα από την υπηρεσία COSMOTE Insurance, ο πελάτης έχει πρόσβαση σε πλήθος προσφορών από όλες τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες με τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών και καλύψεων με διαφανή και αντικειμενικό τρόπο οποιαδήποτε στιγμή εκείνος το αποφασίσει. Απλά, με ένα κλικ.

 - Τι ακριβώς σημαίνουν τα εξατομικευμένα προγράμματα ασφάλισης;

Ο κάθε ασφαλισμένος αντιμετωπίζεται ως μοναδική περίπτωση, όπου για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών του δημιουργείται ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα ασφάλισης. Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει online τις παροχές που είναι για εκείνον σημαντικές, προσθέτοντας ό,τι θεωρεί ότι καλύπτει τον ίδιο ή την οικογένειά του, ή αφαιρώντας παροχές, μειώνοντας το κόστος. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε πρόγραμμα γίνεται tailor made στις προτιμήσεις, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες του ασφαλισμένου.

- Η COSMOTE Insurance «τρέχει» ανεξάρτητα από την έτερη θυγατρική, ΟΤΕ Ασφάλιση. Ο διαχωρισμός αυτός συμβάλλει στο να προσφέρει τελικά ο Όμιλος ΟΤΕ ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών;

Επιδίωξή μας είναι η 360ο προσέγγιση του ασφαλιστικού κλάδου με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πελατών μας. Οι δύο υπηρεσίες λειτουργούν συμπληρωματικά, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τις συνέργειες που προκύπτουν. Η υπηρεσία COSMOTE Insurance παρέχεται μέσα από 3 κανάλια: την ψηφιακή πλατφόρμα, το COSMOTE Insurance Customer Care που λειτουργεί με πιστοποιημένους συμβούλους ασφαλίσεων, καθώς και το δίκτυο ασφαλιστικών συμβούλων της ΟΤΕ Ασφάλιση. Όσα είδη ασφάλισης δεν παρέχονται από την υπηρεσία COSMOTE Insurance (π.χ. Δευτεροβάθμια υγεία­, συνταξιοδοτικά, παιδικά, επιχειρήσεις κ.ά.) εξυπηρετούνται από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της ΟΤΕ Ασφάλιση. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στελέχη  της ΟΤΕ Ασφάλιση συμμετείχαν ενεργά στην ομάδα έργου για την ανάπτυξη του COSMOTE Insurance.

- Η δυναμική είσοδος της COSMOTE στην online και direct ασφάλιση με το COSMOTE Insurance δημιουργεί νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό του χώρου. Ποιος θα είναι ο μεγάλος ωφελούμενος;

Ο ασφαλισμένος, αλλά και συνολικά η αγορά της ασφάλισης -πάντα προς όφελος των καταναλωτών. Εμείς λειτουργούμε ως μεσολαβητές, συγκεντρώνοντας και επικοινωνώντας παροχές και τιμές από όλες τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες με το brand name της COSMOTE να εγγυάται την ποιότητα των υπηρεσιών. Απευθυνόμαστε σε όλους τους καταναλωτές που αναζητούν τις πιο ανταγωνιστικές επιλογές ασφάλισης­, εύκολα και απλά. Η θετική πορεία του COSMOTE Insurance θεωρούμε ότι μπορεί να τονώσει συνολικά την αγορά της online ασφάλισης. Η είσοδός μας στον ασφαλιστικό κλάδο δεν στοχεύει σε μερίδιο της υφιστάμενης αγοράς, αλλά στην περαιτέρω ανάπτυξή της, καθώς η Ελλάδα είναι μία χώρα «υποασφαλισμένη» συγκριτικά με τον μέσο όρο της Ε.Ε.

- Υπάρχουν έξτρα προνόμια για τους συνδρομητές COSMOTE;

Πράγματι, ήδη κάποιες από τις ασφαλιστικές εταιρείες που συνεργαζόμαστε προσφέρουν ειδικά προνόμια σε συνδρομητές COSMOTE, ενώ παράλληλα παρέχονται  -χωρίς χρέωση- υπηρεσίες παρακολούθησης ζημιάς και νομικές συμβουλές, για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη, ανεξάρτητα από την εταιρεία στην οποία θα ασφαλιστεί.

 - Κύριε Μπουζάνη, στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε πως οι ομάδες γράφουν ιστορία. Τι είναι αυτό που συνδέει και εμπνέει τη δική σας ομάδα ασφαλιστικών συμβούλων;

Το κοινό όραμα και η κοινή κουλτούρα συνδέει και εμπνέει την ομάδα. Μέσα από αυτό το πρίσμα, η ομάδα εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της δουλειάς μας και αποκτά συνολική εικόνα. Έτσι, βελτιωνόμαστε και καινοτομούμε, συμβάλλοντας ενεργά στο μέλλον της αγοράς.

- Όπως αναφέρατε και εσείς, η Ελλάδα είναι μια «υποασφαλισμένη» χώρα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Πιστεύετε ότι ευθύνεται περισσότερο η έλλειψη ασφαλιστικής κουλτούρας ή η έλλειψη οικονομικών κινήτρων από την πλευρά της Πολιτείας;

Είναι γεγονός ότι μόλις ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού επιλέγει την ιδιωτική ασφάλιση. Οι παράγοντες που έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση μιας ελλιπούς ασφαλιστικής κουλτούρας και κατ’ επέκταση μιας «υποασφαλισμένης» χώρας είναι πολλοί. Σίγουρα, καθοριστικής σημασίας, αποτελούσαν -έως σήμερα- το κόστος και η αδυναμία αναγνώρισης επικείμενων κινδύνων. Όμως, η πρόβλεψη είναι ότι η επιλογή της ιδιωτικής ασφάλισης θα συγκλίνει σταδιακά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Ειδικότερα, με τη συμβολή της τεχνολογίας, η πρόσβαση γίνεται απλή, διαφανής και γρήγορη.

- Το Μνημόνιο μπορεί να έφυγε, όμως η οικονομική κρίση παραμένει για μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας. Θεωρείτε ότι οι ψηφιακές ασφαλιστικές υπηρεσίες βοηθούν στη διαμόρφωση πιο ελκυστικών και προσιτών τιμών για τον κόσμο;

Σίγουρα. H οικονομική κρίση αποτελεί μια εποχή αβεβαιότητας και αστάθειας. Η σιγουριά που ψάχνουν οι καταναλωτές την βρίσκουν στις ασφάλειες. Η σωστή εκτίμηση του ρίσκου και του κινδύνου για ελαχιστοποίηση του παράγοντα τύχη, αποδεικνύεται σημαντική. Επιπλέον, η ίδια η κρίση, ως γεγονός και πραγματικότητα, παρουσιάζει ευκαιρίες για ανταγωνιστικά πακέτα­ σε πιο οικονομικές τιμές. Σήμερα, όλο και περισσότεροι­ καταναλωτές παγκοσμίως, επιλέγουν να κάνουν τις αγορές, τις συναλλαγές και τις καθημερινές τους δραστηριότητες ηλεκτρονικά. Ειδικά στον κλάδο των ασφαλειών, ο online τρόπος ασφάλισης προσφέρει ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς για άμεση σύγκριση, ανταγωνιστικές τιμές, ευκολία, ταχύτητα και, το σημαντικότερο για το χτίσιμο σχέσης εμπιστοσύνης, διαφάνεια.

-  Η ασφάλιση είναι ένας κατ’ εξοχήν τομέας που προσφέρεται για συνέργεια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα προς όφελος του πολίτη. Είστε αισιόδοξος ότι αυτή η σύμπραξη έχει μέλλον στην Ελλάδα;

Κάθε πρωτοβουλία, κρατική ή ιδιωτική, η οποία λειτουργεί προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, είναι θετική. Για εμάς, έναν πάροχο τεχνολογίας, το digital περιβάλλον είναι ο κοινός παρονομαστής για τις δράσεις μας. Μας ενδιαφέρουν τα ψηφιακά προϊόντα και οι «έξυπνες» λύσεις, που αξιοποιούν τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Γι’ αυτό, αναπτύσσουμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που πραγματικά βελτιώνουν τη ζωή των πελατών μας, όπως είναι το COSMOTE Insurance.

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok