ΟΠΕΚΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα για το Επίδομα Παιδιού 2018

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 10:59

Την 1η Ιουνίου ανοίγει η πλατφόρμα για το Α21 και κλείνει στις 20 Ιουνίου, σύμφωνα με ΟΠΕΚΑ και ΗΔΙΚΑ.

Όπως διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα Φωτίου, οι δικαιούχοι του οικογενειακού επιδόματος θα πληρωθούν στις 27 Ιουνίου, ενώ όλοι θα πάρουν τη 2η δόση, εφόσον μπουν στην πλατφόρμα μέχρι τις 20 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ, η εξάντληση του τρίτου 10ημέρου του Μαΐου κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα να είναι επαρκώς δοκιμασμένη και απολύτως διαλειτουργική με άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ηλεκτρονικά μητρώα του κράτους, όπως για παράδειγμα του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Παιδείας, με τα οποία θα αλληλεπιδρά, ώστε να μειώνει τη γραφειοκρατία και τον απαιτούμενο χρόνο επεξεργασίας της αίτησης.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού 2018, οι οποίοι θα έχουν υποβάλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλουν και την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα την οποία αναπτύσσει η ΗΔΙΚΑ ΑΕ, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Οι τεχνικές δυνατότητες της νέας πλατφόρμας εγγυώνται πως το σύνολο των δικαιούχων που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση Α21, μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης και πριν την πληρωμή της Β΄ δόσης 2018, θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Αυτονόητο είναι πως η πλατφόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη στους δικαιούχους που επιθυμούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και αίτηση Α21 μετά τις 2 Ιουνίου. Στις 25 – 27 Ιουλίου θα ακολουθήσει η επόμενη προγραμματισμένη πληρωμή της Γ΄ δόσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το νομοθετικό πλαίσιο του Επιδόματος Παιδιού 2018 δείτε στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ.