Αφίσα σοκ τζιχαντιστών: Αποκεφαλίζουν Μέσι και Ρονάλντο

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 12:01

Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη εικόνα, στην οποία μαχητές του ISIS φαίνονται να αποκεφαλίζουν τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο σε κατάμεστο γήπεδο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αφίσα που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο dark web, στην οποία δύο κουκουλοφόροι τζιχαντιστές εμφανίζονται να αποκεφαλίζουν μέσα σε γήπεδο στη Ρωσία τους δύο διάσημους ποδοσφαιριστές.

Μάλιστα, η λεζάντα της εικόνας αναφέρει: «Tο αίμα σας θα πλημμυρίσει το έδαφος».

mesi ronaldo

Όπως αποκάλυψαν στελέχη της εταιρείας Sixgill, η οποία παρακολουθεί τη νοσηρή δράση του ISIS στο dark web και όχι μόνο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με αιματοχυσία το Μουντιάλ της Ρωσίας, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο επέλεξαν αυτή τη φορά οι τζιχαντιστές να γεμίσουν με φόβο τις ψυχές των «απίστων», προκαλεί πραγματικά αποστροφή.

Όπως αποκαλύπτει σε έκθεσή της η εταιρεία cyber intelligence, το τελευταίο διάστημα οι συζητήσεις και οι ανοιχτές απειλές σε forum των τζιχαντιστών αναφορικά με επιθέσεις στο Μουντιάλ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Την αφίσα με τη δολοφονία των δύο άσων του ποδοσφαίρου ανέβασε στο Telegram μια οργάνωση υπέρ του ISIS.

Άλλες αφίσες στο ίδιο πνεύμα απειλούν «Θα μας δείτε εκεί» δίπλα στο λογότυπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ οδηγίες που κυκλοφορούν στο dark web συνιστούν στους επίδοξους τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν αμάξια και φορτηγά για να έχουν περισσότερα θύματα.