Νέα Υόρκη: Χιλιάδες μηνύματα και λουλούδια στην μπρασερί που είχε δουλέψει ο Άντονι Μπουρντέν

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2018 11:40

Από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε πως ο Άντονι Μπουρντέν πέθανε, πολλοί κάτοικοι της Νέας Υόρκης άρχισαν να συρρέουν σε μέρη που είχε κάνει διάσημα μέσα από την εκπομπή του ή την ίδια του τη ζωή.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν από τη γαλλική μπρασερί Les Halles, ένα κατάστημα στο οποίο παλιά είχε εργαστεί ο Μπουρντέν και εκεί είχε συγγράψει το βιβλίο του Kitchen Confidential.

Το εστιατόριο έχει μετατραπεί σε μνημείο του Μπουρτνέν, καθώς η είσοδός του είναι πλέον γεμάτη φωτογραφίες, λουλούδια, χειρόγραφα σημειώματα και αντικείμενα.

Ο κόσμος περιγράφει στα γράμματά του πόσο εμπνεύστηκε από το διάσημο σεφ και παρουσιαστή και πόσο μεγάλη απώλεια ήταν ο θάνατός του.

Τα μηνύματα είναι συγκινητικά και οι εικόνες συγκρίνονται μόνο με αυτές που έχουμε δει σε θανάτους καλλιτεχνών, αποκαλύπτοντας έτσι το πόσο αγαπητός ήταν ο Μπουρντέν.

Νεότερα για την κηδεία δεν υπάρχουν, καθώς η γραφειοκρατία κρατά ακόμη τη σορό του στη Γαλλία, εκεί όπου βρέθηκε νεκρός την περασμένη Παρασκευή.