Αυστραλία: Έλληνας γιατρός πέθανε μετά από δολοφονική επίθεση καρχαρία

Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 18:48

Ενας 33χρονος ομογενής γιατρός, ο Δρ Ντάνιελ Χρηστίδης, σκοτώθηκε από επίθεση καρχαρία στον Great Barrier Reef (Μεγάλος Κοραλλιογενής Υφαλος) της Αυστραλίας, έγραψαν αυστραλιανά ΜΜΕ, καθώς και η «New York Post».

Φρικτό θάνατο βρήκε ένας ομογενής γιατρός στο Great Barrier Reef της Αυστραλίας, σύμφωνα με την New York Post, όταν δέχτηκε επίθεση από καρχαρία.

Πρόκειται για τον 33χρονο Ντάνιελ Χρηστίδη, ουρολόγο και ερευνητή στο Austin Hospital της Μελβούρνης.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, ήταν το τρίτο άτομο μέσα σε μόλις 6 εβδομάδες, που δέχεται επίθεση από καρχαρία στο τουριστικό αυτό θέρετρο.

Ο Δρ Χρηστίδης βρέθηκε στην περιοχή στο πλαίσιο κρουαζιέρας που πραγματοποιούσε μαζί με 10 φίλους του, έχοντας ξεκινήσει από το Airlie Beach στο Cid Harbour με ένα σκάφος που νοίκιασαν για πέντε μέρες, από τα Whitsunday Islands, ανέφερε ο Επιθεωρητής της Αστυνομίας, Στιβ Ο’ Κόνελ.

Η παρέα αγκυροβόλησε 14 μίλια μακριά, σχεδιάζοντας να περάσει την πρώτη της νύχτα στο δημοφιλές τουριστικό σημείο.

Μάλιστα, το απόγευμα της Δευτέρας ο Χρηστίδης εθεάθη να κάνει βόλτες στο λιμάνι πάνω σε ένα paddleboard, συντροφιά με μια κοπέλα.

Ήταν περί τις 5:35 τοπική ώρα, όταν έγινε η επίθεση, σύμφωνα με το brisbanetimes.com.au.

«Ο άντρας και η γυναίκα μπήκαν στο νερό και εναλλάσσονταν επάνω στη σανίδα.

Η γυναίκα είχε βγει από το νερό και βρισκόταν επάνω στη σανίδα, ενώ ο άντρας είχε μπει στο νερό. Λίγο μετά ήταν το θύμα της επίθεσης του καρχαρία», είπε ο Ο’ Κόνελ.

Γαλλόφωνοι τουρίστες από παρακείμενο σκάφος έριξαν αμέσως μία φουσκωτή βάρκα και μετέφεραν τον Χρηστίδη στο δικό του.

Εκεί οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους είχαν ιατρική εκπαίδευση και μεταξύ αυτών ήταν και δύο γιατροί. «Παρά τις προσπάθειές τους, τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά», συμπλήρωσε ο Ο’ Κόνελ.

Ο Χρηστίδης μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Mackay Base Hospital, περί τα 60 μίλια νότια, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Είχε σοβαρά τραύματα στον αριστερό του μηρό, τη δεξιά γάμπα και τον αριστερό καρπό.

«Γινόταν προσπάθεια αναζωογόνησης (CPR) για πολλή ώρα και έγινε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σωθεί η ζωή αυτού του άντρα», πρόσθεσε ο Επιθεωρητής.

«Έκαναν οτιδήποτε περνούσε από το χέρι τους προσπαθώντας να σώσουν την ζωή του. Απλά, τα τραύματα ήταν πολύ σοβαρά».

Ένας από τους διασώστες, ο Μπεν Μακόελι (Ben McCauely), που είχε συμμετοχή και στα προηγούμενα δύο περιστατικά με θύμα από επίθεση καρχαρία πρόσφατα, σημείωσε:
«Ήταν σίγουρα πιο δύσκολο αυτό… πονάει πολύ περισσότερο όταν δεν μπορείς να επιστρέψεις σπίτι στην οικογένειά σου και να πεις ότι έσωσες μία ακόμη ζωή», είπε σύμφωνα με το abc.net.au και συμπλήρωσε: «Υπέστη πολύ σοβαρές δαγκωματιές, σημαντική απώλεια αίματος και καρδιακή ανακοπή».

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου εργαζόταν ο Χρηστίδης δήλωσε πως οι συνάδελφοί του ήταν «απολύτως συντετριμμένοι» από την είδηση του θανάτου του.

«Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Επικοινωνούμε με τους συναδέλφους του και θα παρέχουμε συμβουλευτική υποστήριξη σε όποιον την έχει ανάγκη», είπε.

Δεν έγινε γνωστό άμεσα τι είδους καρχαρίας επιτέθηκε στον ομογενή γιατρό.

Σημειώνεται πως η Τζάστιν Μπάργουικ (Justine Barwick), μία 46χρονη τουρίστρια, δέχθηκε επίθεση από καρχαρία στις 19 Σεπτεμβρίου, ενώ κολυμπούσε στο Cid Harbor και αναρρώνει.

Παράλληλα και μια 12χρονη τουρίστρια, η Χάνα Παπς (Hannah Papps), έχασε το πόδι της όταν δέχθηκε επίθεση στο ίδιο σημείο ενώ κολυμπούσε, την επόμενη ημέρα.

Η Μπάργουικ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως ήταν «συντετριμμένη για την οικογένεια και τους φίλους του νέου αυτού άντρα… είναι μία τρομερή τραγωδία».

Παρά τις τρεις επιθέσεις, η υπουργός Τουρισμού του Κουίνσλαντ, Κέιτ Τζόουνς (Kate Jones) απέρριψε τις εκκλήσεις για μόνιμα μέτρα προειδοποίησης (aquatic drum lines) στα νερά του Cid Harbour, λέγοντας πως αυτά δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των κολυμβητών.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Αλιείας, Μαρκ Φούρνερ (Mark Furner) εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση:
«Δεν μπορούμε να το καταστήσουμε πιο ξεκάθαρο - Μην κολυμπάτε στο Cid Harbour… Μέτρα προειδοποίησης ή όχι, κανείς δεν πρέπει να κολυμπά στο Cid Harbour».

Η τελευταία επίθεση καρχαρία στα Whitsunday Islands πριν από την πρόσφατη έξαρση συνέβη στις 23 Φεβρουαρίου του 2010 κοντά στο Dent Island, όπου η 60χρονη τουρίστρια, Πατρίσια Τέρνμπουλ (Patricia Trumbull), επέζησε με τραύματα στους γλουτούς και μετά από πολύ μεγάλη απώλεια αίματος.

Τότε, ο εκτελεστικός διευθυντής Τουρισμού στα Whitsundays, Πίτερ Ο’ Ράιλι (Peter O’Reilly) είχε πει πως η επίθεση αυτή ήταν η πρώτη στο σημείο εδώ και 13 χρόνια και μόλις η 3η που είχε καταγραφεί.

ΠΗΓΗ: New York Post

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok