Μόσχα: Οι ΗΠΑ προστατεύουν τον ISIS στη Συρία

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 14:18

Σκληρή επίθεση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών εξαπέλυσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανοίγοντας νέο μέτωπο με την Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ΗΠΑ φροντίζουν να προστατεύουν τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή.

Όπως ισχυρίζεται το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια επιχείρησης του συριακού στρατού για την απελευθέρωση της Αλμπού Καμάλ, ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός υποστήριξε τους τζιχαντιστές.

«Τα γεγονότα αυτά αποτελούν αδιαμφισβήτητη επιβεβαίωση του γεγονότος ότι οι ΗΠΑ στην πραγματικότητα ενεργούν για την προστασία των μάχιμων μονάδων του ΙΚ προκειμένου αυτές να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, να ανασυνταχθούν και να τις χρησιμοποιήσουν για να προωθήσουν τα αμερικανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, ενώ παράλληλα προσποιούνται ότι πολεμούν την τρομοκρατία για χάρη της διεθνούς κοινότητας», τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «η επιχείρηση του συριακού στρατού για την ανακατάληψη της Αλμπού Καμάλ ανέτρεψε τα σχέδια των ΗΠΑ να δημιουργήσουν φιλοαμερικανικές αρχές που δεν θα ελέγχονται από τη συριακή κυβέρνηση και οι οποίες θα ελέγχουν τα εδάφη στην ανατολική όχθη του Ευφράτη».