«Νέα εκκίνηση για την Ευρώπη» η υπόσχεση της Άνγκελα Μέρκελ

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 13:58

Μια νέα εκκίνηση για ολόκληρη την Ευρώπη υποσχέθηκε η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την επίτευξη αρχικής συμφωνίας για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού Κεντροδεξιάς - Κεντροαριστεράς στη Γερμανία.

«Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, έχουμε ανάγκη από μία νέα εκκίνηση στην Ευρώπη», τόνισε χαρακτηριστικά η καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο, δίνοντας την υπόσχεση ότι «η Γερμανία θα βρει λύσεις μαζί με τη Γαλλία για την επίτευξη αυτού του στόχου».

Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας, τα τρία κόμματα, CDU, CSU και SPD, συμφωνούν ότι οι αιτούντες άσυλο που θα φθάνουν στη Γερμανία ετησίως δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 220.000.

«Οι αριθμοί της μετανάστευσης (περιλαμβανομένων των προσφύγων από εμπόλεμες περιοχές, των ατόμων που εμπίπτουν στην επανένωση των οικογενειών, στην επανεγκατάσταση και αφαιρώντας όσους εγκαταλείπουν τη χώρα) δεν θα ξεπερνούν τους 180.000 - 220.000 ετησίως», αναφέρεται στο κείμενο της συμφωνίας.

Οι ηγέτες των CDU/CSU και SPD συμφώνησαν, επίσης, να θεσπίσουν νέους όρους στην υποδοχή των προσφύγων και ειδικότερα να μην προβλέπεται πλέον η συστηματική χορήγηση οικονομικής βοήθειας, αλλά αυτή να αντικαθίσταται κατά περιπτώσεις από υλική βοήθεια.