Αποπέμφθηκε συνεργάτης του Τραμπ που κατηγορείται για οικονομικά αδικήματα

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 08:35

Όπως μετέδωσαν χθες αμερικανικά ΜΜΕ, συνεργάτης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποπέμφθηκε από το Λευκό Οίκο, καθώς διενεργείται σε βάρος του έρευνα από το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για σοβαρά οικονομικά αδικήματα.

Το CNN επικαλούμενο τρεις πηγές ενήμερες για το θέμα μετέδωσε συγκεκριμένα ότι ο Τζον ΜακΈντι απομακρύνθηκε από το Λευκό Οίκο τη Δευτέρα χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Η αποπομπή του ΜακΈντι επισκιάστηκε από την αιφνιδιαστική καθαίρεση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον.

Ο Μακ'Εντι, ο οποίος εργάστηκε στην εκστρατεία του Τραμπ το 2016 και ήταν προσωπικός βοηθός του προέδρου στον Λευκό Οίκο, προσελήφθη ήδη από την εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ.

Αμέσως μόλις μεταδόθηκε η είδηση για την αποπομπή του, η εκστρατεία για την επανεκλογή του Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση στην οποία σημειώνει πως προσελήφθησαν ο ΜακΈντι και μια πρώην εκπρόσωπος του Τραμπ, η Κατρίνα Πίρσον.

Οι αποχωρήσεις, οι παραιτήσεις και οι καθαιρέσεις στελεχών της κυβέρνησης Τραμπ είναι συχνό φαινόμενο. Το Φεβρουάριο ανακοίνωσε την παραίτησή της η διευθύντρια επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, Χόουπ Χιξ, η οποία φέρεται να συνδεόταν πολύ στενά με τον Τραμπ. Την 6η Μαρτίου ανακοίνωσε την παραίτησή του ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα, Γκάρι Κον, ο οποίος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να επιβληθούν υψηλοί δασμοί στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.