Ν. Τόσκας: Κανένας πλειστηριασμός για α΄ κατοικία αξίας κάτω των 300.000 ευρώ

Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 09:25

Τη δέσμευση ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός που θα αφορά σε πρώτη κατοικία αξίας μικρότερης των 300.000 έδωσε ο Νίκος Τόσκας μιλώντας σε κρατικό κανάλι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε ότι «τα σπίτια που μπήκαν στους πλειστηριασμούς της Τετάρτης ήταν μεγάλης αξίας».

Αναφορικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν προχθές στο Ειρηνοδικείο, ο κ. Τόσκας εξήγησε:

«Οι αστυνομικοί, που ήταν αμυνόμενοι, δέχθηκαν χημική σκόνη από πυροσβεστήρες. Από την άλλη πλευρά, ήταν κυρίως μέλη της ΛΑΕ που προσπάθησαν να μπουν στο χώρο που γίνονταν οι πλειστηριασμοί. Έπρεπε να διαφυλαχθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Πρέπει να δούμε τι προστάτευαν οι αστυνομικοί και τι λάθη έγιναν. Κακώς έπεσαν τα χημικά σε έναν κλειστό χώρο, όπως βέβαια και η χημική σκόνη πυροσβεστήρων από συγκεντρωμένους εναντίον αστυνομικών. Κανένας δεν είναι εκπαιδευμένος να δέχεται χημική σκόνη. Αυτές είναι δυσάρεστες καταστάσεις. Δεν μπορεί κάθε Τετάρτη να γίνονται τέτοια επεισόδια».

Ο υπουργός εξέφρασε, πάντως, την αισιοδοξία ότι όσο περνούν οι μέρες θα μειωθούν οι εντάσεις, καθώς «ο κόσμος θα δει ότι δεν κινδυνεύει η α΄ κατοικία».

Για τους ελέγχους των Γερμανών σε Έλληνες επιβάτες εκτός ζώνης Σένγκεν, ο κ. Τόσκας υποστήριξε:

«Από την πρώτη ημέρα που εφαρμόστηκαν αυτοί οι έλεγχοι έστειλα στη Γερμανία την κυρία Τσιριγώτη για να δει από κοντά τι γίνεται με αυτούς τους ελέγχους. Γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν πάει από την Ελλάδα στη Γερμανία 1.000 άτομα με πλαστά έγγραφα. Όταν λένε πλαστά έγγραφα, αναφέρονται σε έγγραφα που βγήκαν με άδεια ασύλου.

Υπάρχει μια προσπάθεια κάποιων για εκμετάλλευση του θέματος. Πρόκειται για θέμα εντυπώσεων. Οι Γερμανοί επίσημα μιλούν για 850 άτομα. Στείλαμε εκπροσώπους μας στα γερμανικά αεροδρόμια. Δεν είναι κάτι που το δεχόμαστε καρτερικά. Οι Γερμανοί έχουν υποσχεθεί ότι θα μειώσουν σιγά-σιγά τα μέτρα αυτά. Υπήρξαν περιστατικά τρομοκρατίας σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης και έχει καλλιεργηθεί μια συντηρητική αντίληψη για το μεταναστευτικό».