Πρόστιμα «φωτιά» για όσους μισθώνουν κατοικίες μέσω AirBnb χωρίς δήλωση στην εφορία

Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:10

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπει η νέα απόφαση του Γιώργου Πιτσιλή για όσους από την 1η Ιανουαρίου του 2018 μισθώνουν κατοικίες ή διαμερίσματα μέσω AirBnb, αλλά αποφεύγουν να τα δηλώσουν στην εφορία.

Προβλέπονται, δε, εξονυχιστικοί έλεγχοι από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την Οικονομική Αστυνομία και το υπουργείο Τουρισμού, ακριβώς για να εντοπίζονται εγκαίρως οι παραβάτες για:

α. Παράλειψη εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

β. Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής» στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής.

γ. Μη εμφανή αναγραφή του αριθμού του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) στην ανάρτηση του «Ακινήτου» στις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε κάθε άλλο μέσο προβολής, από τους «Διαχειριστές» για τους οποίους δεν υπάρχει υποχρέωση εγγραφής στο «Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής».

Για μία παράβαση, το πρόστιμο ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, ενώ θα διπλασιάζεται σε ενδεχόμενη δεύτερη παράβαση.

Για κάθε επόμενη παράβαση, από την τρίτη και μετά, εντός του ίδιου έτους, το πρόστιμο επιβάλλεται στο τετραπλάσιο του αρχικώς επιβληθέντος, ήτοι φτάνει τα 20.000 ευρώ.