Στις 08/01 ξεκινούν οι δηλώσεις για νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο

Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 12:20

Την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, ξεκινά η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δήλωση καλούνται να υποβάλουν όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων του προκαποδιστριακού Δήμου Σχηματαρίου, του Δήμου Τανάγρας (Βοιωτία), των προκαποδιστριακών Δήμων/Κοινοτήτων Αφρατίου, Βαθέος, Καλοχωρίου-Παντειχίου, Νέας Αρτάκης, Νέας Λαμψάκου, Παραλίας Αυλίδος, Φάρου και Φύλλων του καλλικρατικού Δήμου Χαλκιδέων (Εύβοια).

Επιπλέον, όσοι έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των καποδιστριακών Δήμων-Κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου Πηλίου, Ανηλίου, Ζαγοράς, Κισσού, Μακρυρράχης, Μουρεσίου, Ξουρυχτίου, Πουρίου και Τσαγκαράδας του καλλικρατικού Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου και των προκαποδιστριακών Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου Νηλείας, Αφετών, Βυζίτσης, Καλαμακίου, Καλών Νερών, Λαμπινούς, Μηλέων, Νεοχωρίου, Ξινοβρύσης, Πινακατών και Συκής του καλλικρατικού Δήμου Νοτίου Πηλίου (Μαγνησία).

Το τέλος κτηματογράφησης για κάθε ακίνητο είναι 35 ευρώ, ενώ για βοηθητικούς χώρους, όπως αποθήκες και γκαράζ, το τέλος που πρέπει να καταβάλει ο ιδιοκτήτης είναι 20 ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να τα δηλώσουν είτε στο γραφείο κτηματογράφησης της περιοχής, όπου βρίσκεται το ακίνητο, είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, εντός τριμήνου. Όσοι δεν δηλώσουν τα ακίνητά τους στις προβλεπόμενες ημερομηνίες, τότε αυτά καταγράφονται στις αρχικές εγγραφές ως «ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη».
Σε περίπτωση, τέλος, που δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες που θα οριστούν αργότερα, το ακίνητο θα περιέλθει στο Ελληνικό Δημόσιο.