Μπαίνουν και οι Δήμοι στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 10:37

Στο «χορό» των ηλεκτρονικών εκποιήσεων μπαίνουν οι Δήμοι μετά την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Οι Δήμοι σε πρώτη φάση βγάζουν σε πλειστηριασμό κινητά περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων και δημοτών τους, που άφησαν χρέη στα Ταμεία τους, ενώ σε επόμενο στάδιο θα επεκταθούν στην εκποίηση και ακινήτων.

Σήμερα, ξεκινά και ο δεύτερος γύρος ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για χρέη προς τις Εφορίες και με στόχο τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου, καθώς το εν λόγω μέτρο επιβάλλεται πρωτίστως σε μεγαλοοφειλέτες.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής πλειστηριασμών έχουν ήδη αναρτηθεί 9.198 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, οι οποίοι θα εκτελούνται σταδιακά ως τον Δεκέμβριο, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2018 ο αριθμός των πλειστηριασμών θα ξεπεράσει τους 10.000, με τα ακίνητα που θα βγουν στο σφυρί να προσεγγίζουν τα 15.000.
Αυτή την εβδομάδα θα διενεργηθούν 552. Στην πλειονότητα των πλειστηριασμών επισπεύδουσες είναι οι Τράπεζες και η Εφορία.

Ο ένας πλειστηριασμός για χρέη προς την Εφορία αφορά σε ένα βιομηχανικό κτίριο 5.000 τ.μ. στον Ωρωπό Αττικής σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 24.753 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 982.000 ευρώ, ενώ τα χρέη της εταιρείας υπερβαίνουν τα 30,2 εκατ. ευρώ. Στο ηλεκτρονικό σφυρί για χρέη άνω των 2,5 εκατ. ευρώ βγαίνει και ένα κατάστημα ισογείου 143 τ.μ. σε οικόπεδο 798 τ.μ. στο Δήμο Χαλανδρίου, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στα 280.000 ευρώ.