ΠΝΟ: 24ωρη πανελλαδική απεργία η απάντηση στις μηδενικές αυξήσεις στις ΣΣΕ

Τρίτη, 03 Ιουλίου 2018 14:30

Την άμεση συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) ζητούν οι Διοικήσεις ναυτεργατικών Σωματείων, πριν από τη συνάντηση την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για διαπραγματεύσεις στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Προηγήθηκε σύσκεψη των διοικήσεων της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ/ΝΑΤ), με αιχμή τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία και τις συνθήκες εργασίας του κλάδου, και παρέμβασή τους στον γ.γ. της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά.

Οι ναυτεργάτες επανέλαβαν την πρότασή τους ότι «στην επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης, επιβάλλεται να απαντήσουμε με συνέχιση του αγώνα, με 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία».

«Να μην τολμήσουν την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, στις διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΕΝ να υπονομεύσουν τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών με ΣΣΕ παρωδία και να χαιρετίσουν για θερινές διακοπές», διαμηνύουν τα ναυτεργατικά Σωματεία.

Όπως υποστηρίζουν, «οι δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, μαζί με τους εφοπλιστές, προετοιμάζουν για άλλη μια χρονιά να συμφωνήσουν για ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις, που στην πράξη σημαίνει ότι η μείωση των μισθών από το 2010 είναι πάνω από 40%».

Τα ναυτεργατικά Σωματεία καλούν τους συναδέλφους τους όλων των ειδικοτήτων και τους συνταξιούχους «σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, να δυναμώσει ο αγώνας για την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών ΣΣ Εργασίας με αυξήσεις, αποκλειστική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Καλούν, επίσης, τους ναυτεργάτες, λοιπούς εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, Σωματεία και φορείς του Πειραιά, να αναπτύξουν πολύμορφη δράση και να συμμετάσχουν σε Συλλαλητήριο «ενάντια στη φιέστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τις μέρες του αναπτυξιακού συνεδρίου στον Πειραιά, προβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του».

Videos

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 9
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 9

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 6
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 6

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 4
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 4

    • Watch Video

  • 19th Hydra Meeting 2017 - 2
    • 19th Hydra Meeting 2017 - 2

    • Watch Video

Tα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες μας συμφωνείτε στη χρήση των cookies.
Ok