ΟΛΘ: Ρεκόρ δεκαετίας στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2017

Τετάρτη, 03 Ιανουαρίου 2018 10:36

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε το 2017 για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς χαρακτηρίστηκε από ρεκόρ δεκαετίας στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν περισσότερα από 400.000 ΤEUs, αριθμός που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της 20ετίας για τον ΟΛΘ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Κωνσταντίνος Μέλλιος, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της OΛΘ ΑΕ, κ. Δημήτρης Μακρής, συνεχάρησαν τα στελέχη και τους εργαζόμενους για το ρεκόρ, το οποίο επετεύχθη παρά τις αρνητικές συνέπειες της απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων στη νυχτερινή βάρδια της Πύλης 16 του Λιμένα Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η OΛΘ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, πως σημαντική αύξηση καταγράφηκε το 2017 και στη διακίνηση συμβατικού φορτίου, σε σύγκριση με το 2016.

Ο κ. Μακρής τόνισε πως «η OΛΘ ΑΕ, συνεχίζοντας τη στενή συνεργασία με τους ναυτικούς πράκτορες, τους εκτελωνιστές και τους εμπλεκόμενους φορείς της λιμενικής κοινότητας, επιδιώκει σταθερά την ενίσχυση της θέσης του Λιμένα της Θεσσαλονίκης στη λιμενική αγορά της περιοχής».